חילונית כשרה למהדרין - הבלוג של לימור שורק

כך ניצחתי את הפחד שלי מאפייה

כשהחג צמוד לשבת והמשפחה מתאספת יחד, נדרשים מתכונים קלים להכנה והרבה אהבה

לימור שורק

05/10/2017


חג הסוכות הקרוב נחגוג בארוחה גדולת משתתפים על הגג של חברים קרובים, שמארחים אותנו וזה מחזיר אותי לחג הסוכות הראשון שחגגתי עם משפחתי החדשה - זוגתי ושני ילדיה.

הילדים היו עדיין קטנים ולא ידענו איך יקבלו את המעבר למגורים משותפים של כולנו יחד. לאחר שהסוכה הייתה בנויה והם עמלו בחן על הכנת הקישוטים - היא הושיבה אותם ואמרה:

רציתי לשתף אתכם שלימור עוברת לגור איתנו. אנחנו בנות זוג, כמו שאר הזוגות שאתם מכירים מסביבכם.

הבן ענה: נו באמת אמא, ספרי לי משהו שאני לא יודע… יש לנו עוד זוג אימהות בבית הספר ואפילו זוג אבות שכבר גרושים.

הבת ענתה בקול גדול: יששששש! עכשיו יש לי אבא אחד ושתי אימהות!

לאחר מכן בערב אירחנו עוד משפחה בסוכה והיה כיף גדול ומלא שמחה.

את החג הקרוב נחגוג כולנו בלונדון אחרי 13 שנה. לא בנינו סוכה הפעם, אבל החג הזה הוא ללא ספק משמעותי מאוד עבורנו.

בגלל שהחג הזה צמוד לשבת - יצא שיש מלא ארוחות ומלא ארוחות זה לפעמים לא קל, תרתי משמע, וצריך לחשוב על גיוון ומשהו קליל.

בשביל המהיר והקליל חברת שמרית המציאה את הקמח הפריך (מלוח או מתוק). מוצר שנחשפתי אליו בסדנה שעברתי והקמח הזה מאוד ידידותי למשתמשת וגם למשתמש. השומן כבר נמצא בקמח וצריך רק להוסיף בהדרגה נוזלים - שמנת מתוקה/שמנת צמחית/ חלב קוקוס ועוד.

כפי שאתם מכירים אותי, אני מאוד אוהבת לבשל וחוששת מאפייה.  מוצר פטנט של שמרית שאני משתמשת בו קבוע זה קמח השמרים. אחרי שנגמלתי בעזרתו מהפוביה שלי מאפייה עם שמרים,  מצאתי את המוצר הזה שפותר את הקושי להכין בצק פריך לבד ואם אפשר שיהיה יותר קל ופשוט - אני שם!

החלטתי ללכת על קיש פטריות פשוט לארוחת צהריים לא כבדה בחג של 4 ימים, שבו נאכל לא מעט.

הטיפ החשוב לשימוש והצלחה עם הקמח הפריך, הוא הוספת הנוזלים בהדרגה, עד שהבצק מוכן לשביעות רצונכם.

ועוד דבר חשוב לשומרי הכשרות - הקמח כבר מנופה שזה נפלא.

אנקדוטה קטנה: עד שהכרתי את זוגתי הדתייה לא ידעתי שבכלל צריך ומה זה לנפות קמח. היא התעקשה שצריך. אני התעקשתי שלא צריך. בפעם הראשונה היא זו שניפתה והראתה לי מה נשאר בנפה. לא אהבתי את מה שראיתי ומאז אני מקפידה לנפות בלי קשר לכשרות.

ונעבור למתכון - זה קל ופריך!

 

קיש פטריות וגבינת פטה:

 

המצרכים לבצק:

250 גרם קמח פריך מלוח של שמרית

5-7 כפות שמנת לבישול 9%

למלית:

3 כפות שמן זית

זוג סלסילות פטריות שמפיניון ופרטבלו (אפשר גם שתיים אותו דבר)

1 בצל בינוני

רבע כפית פלפל שחור גרוס

רבע כפית מלח

קמצוץ אגוז מוסקט (לא הכרחי)

150 גרם גבינת פטה 5%

לרויאל:

150 מ"ל שמנת לבישול 9%

2 ביצים

מעט מלח

 

אופן ההכנה:

שמים 250 גרם קמח פריך מלוח של שמרית במיקסר עם וו גיטרה
מפעילים על עוצמה נמוכה ומוסיפים בהדרגה את השמנת
מערבלים עד לקבלת עיסה אחידה ורכה למגע.
*ניתן גם ללוש ביד בקלות ובפשטות.

WhatsApp Image 2017-10-04 at 16.49.15

אוספים את הבצק לכדור
מקמחים משטח עבודה או נייר אפייה ומרדדים לגודל התבנית 24
מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים גם את הדפנות
מחוררים את הבצק עם מזלג
ומכניסים לתנור שחומם ל- 175 מעלות ל- 10-15 דקות

בזמן שהבצק בתנור מכינים את המלית:

במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל
כאשר הבצל מזהיב קלות מוסיפים את הפטריות ומערבבים

WhatsApp Image 2017-10-04 at 16.48.26

מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל כעשר דקות ומצננים

מוציאים את הקלתית מהתנור
מפזרים את הפטריות המטוגנות באופן אחיד על הקלתית

WhatsApp Image 2017-10-04 at 16.48.08

מגררים בפומפייה את גבינת הפטה ומעל שופכים את הרויאל -
טורפים שתי ביצים ומוסיפים את ה- 150 מ"ל שמנת ומעט מלח ויוצקים על הפטריות והגבינה
אופים 25-30 דקות בתנור ב- 175 מעלות עד שהמלית מתייצבת ושחומה

WhatsApp Image 2017-10-04 at 15.41.23 (1)

אני השתדלתי לקחת מוצרים עם מעט אחוזי שומן, בגלל תהליך ההרזייה שלי.

אם אתם מעדיפים - תוכלו לקחת מוצרים עם אחוזי שומן גבוהים יותר.

 

תהנו ובתיאבון!

WhatsApp Image 2017-10-04 at 15.47.10 (1)

למתכונים נוספים לחצו כאן:  http://bit.ly/2j7wxa3