הבית הזוהר של לאהל'ה - הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

סמבוסק מקמח תירס ממולא גבינות

  בצק קמח התירס חדש -מולטי טסקינג.אפשר לטגן ולאפות אותו ואפשר למלא בו מה שבא לכם מתוק או מלוח . במקרה הזה הוא הפך לסוג של סמבוסק קרנץ' בחוץ ורך בפנים ומלא גבינות טוגן לו בשמן רותח . אייייי כמה טעים . האחד השחום הזה הוא עבורי...אני מתעלפת על השרופים תמיד... זה החל לו כמתכון […]

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

27/03/2017


 

סמבוסק מקמח תירסבצק קמח התירס חדש -מולטי טסקינג.אפשר לטגן ולאפות אותו ואפשר למלא בו מה שבא לכם מתוק או מלוח .
במקרה הזה הוא הפך לסוג של סמבוסק קרנץ' בחוץ ורך בפנים ומלא גבינות
טוגן לו בשמן רותח . אייייי כמה טעים .
האחד השחום הזה הוא עבורי...אני מתעלפת על השרופים תמיד...

זה החל לו כמתכון העשוי בקמח לבן בשנה שעברה והשנה כשיש קמח תירס כשר לפסח ויש קמח תופח כשר לפסח

החלטתי לנסות ולהכשיר אותו .הוא יצא טובבבבב אפילו יותר.
המתכון המובטח הנה הוא -
קילו קמח תירס צהוב
2 אריזות קמח תופח כשר לפסח
250 מיל שמן תירס או חמניות
4 כפות גדושות סוכר לבן
1 וחצי כפות מלח גס
כפית פלפל שחור (כן גיברת זליבנסקי-פלפל שחור טעים גם עם מלית מתוקה)
כחצי ליטר מים רותחים -אם צריך מוסיפים עוד -שימו לב .
2 כפות מיץ לימון טרי
ההכנה-
מניחים קמח התירס בקערה ומעליו  מוזגים את המים הרותחים.

בןחשים ומניחים לרבע שעה לפחות .

מוסיפים את שאר החומרים ולשים לבצק רך ונעים. מניחים לכמה שעות במקום קריר לא במקרר.
מרדדים עלים לא דקים מאוד כדי שהבצק לא יקרע לנו .
קורצים עיגולים גדולים או קטנים לפי רצוננו . ממלאים במה שבא וסוגרים היטב את הקצוות .

מטגנים בשמן עמוק וחם  להזהבה.

מספיגים היטב על נייר סופג ומגישים חם עם סלט .
אפשר  למרוח בחלמון ביצה ולפזר שומשום ולאפות בתנור חם 180 מעלות כ30 דקות להזהבה, אבל מהנסיון המטוגן טעים ורך יותר.

כאן המלית היא גבינות לבנות -

500 גרם טבורוג או טוב טעם

200 גרם גבינה בולגרית קשה מגוררת

50 גרם גבינת  קשקבל מגוררת דק

1 מיכל שמנת חמוצה -אפשר 9 אחוז

כף קמח תפוחי אדמה או קורנפלור כשר לפסח.

1 חלבון טרוף מביצה גדולה

בוחשים היטב .

ממלאים בכף.

אמאל'ה כמה טעים שזה .

לחמץ יש להחליף ל500 גרם קמח תופח רגיל

את קמח התירס הכשר לפסח קבלתי לנסיון שהניב יופי של תוצאה .

להלן הקמח הנפלא הזה .

 

סמבוסק מקמח תירס אחרי טיגון