סלונה מארחת בשלנים - הבלוג של סלונה מארחת

רות פוזדירקה עושה לנו צהריים צמחוני

הפעם הבלוגרית עם הטעם של הבית, רות פוזדירקה, מכינה לנו צהריים צמחוני: הפתעות טונה וירקות ללא גלוטן, ודגים מרוקאיים אסליים אש

סלונה מארחת

18/07/2013


הבלוגרית רות פוזדירקה, משלבת את האהבה של הבית שגדלה בו בבלוג הקולינרי שלה,"היצירה של הלב",
חזרה למתכונים ביתיים ואותנטיים מבית אמא, עם פיוזן, שידרוגים וטוויסטים שהיא נותנת למאכלים אבל כמו כל מרוקאי גאה, עם הרבה כבוד !

רות עונה על שאלון חמשת החושים שלנו:

1. אפייה או בישול? שניהם:  להעיז ולגוון, כמה שיותר יותר טוב.

2. כלי המטבח שאת לא יכולה בלעדיהם: סכין השף שלי, בלעדיה לא זזה.

3. הלך קשה אבל בסוף הצלחתי: האמת, תמיד מנסה ובכל פעם נפעמת מחדש,
צריך להבין שבמטבח לא צריך לפחד מכלום, אלא לנסות ולהעיז.
בצק סוכר נראה מסובך אבל כשמנסים התוצאות מקסימות !

4.הילדים שלי הכי אוהבים שאני מכינה: עוף עם "חוטים" הם קוראים לתבשיל הזה:
תבשיל של ימי שישי בדרך כלל,
כרעיים עם המון המון בצל שחתוך לרצועות דקות,
המתבשל לאט לאט - ויוצר טעם גן עדן של מתיקות מהבצל,
ורצועות הבצל נראים כ"חוטים".
והם מתעקשים גם על פיצה ביתית גדולה שאני מכינה להם....

5. ספר בישול הכי חרוש ודביק שלי: אז אני שוברת את המיתוס הזה, של ספר שאני הכי אוהבת,
כי אני ממעיטה בספרי בישול, יוצרת ומגוונת בישולים,
ושידרוגים למינהם מראשי...בית אמא - בית מרוקאי אותנטי...

הפתעות טונה וירקות ללא גלוטן!


מצרכים:
קופסת טונה במים, מסוננת היטב
1 בצל גדול מגורר
2 גזרים מקולפים ומגוררים
1 פלפל אדום מתוק, קצוץ דק
100 גרם גבינת פטה בולגרית, מפוררת
3 ביצים
100 גרם שקדים טחונים
מלח לפי טעם (להיזהר כי הגבינה מלוחה)
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית סוכר דמררה או חום
*כף פטרוזיליה קצוצה לקישוט מעל
עוד נדרש:
תרסיס שמן
תבנית שקעים למאפינס

אופן ההכנה:
בקערה יש לערבב היטב את כל המרכיבים, לתערובת אחידה.
לשמן קלות תבנית שקעים, ליצוק מהתערובת עד לגובה השקעים, הם תופחים קלות.
לפזר פטרוזיליה קצוצה מעל,
להעביר את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ35-40 דקות,
עד להזהבה יפה של המאפים.

.

דגים מרוקאיים אסליים אש



מצרכים:
דגים מרוקאיים (מושט) בפול ירוק
המרכיבים:
4 יחידות פילה אמנון, מושט.
1 צרור כוסברה קצוצה.
2 ראשי שום שלמים + 5 שיני שום פרוסות.
2 פלפלי צ'לי חריף שלמים.
1 פלפל אדום מתוק חתוך גס.
2 כוסות פול ירוק טרי או מוקפא.
2 פלפלי שאטה יבש, שטופים.
3 כפות פפריקה מתוקה מרוקאית.
1 כף פפריקה חריפה.
3 כפות שמן.
מלח לפי טעם.


אופן ההכנה:
שוטפים את צרור הכוסברה,
חותכים הגבעולים ומניחים בתחתית סיר רחב,
את עלי הכוסברה קוצצים.
עוד מניחים בתחתית הסיר,
את הפול הירוק שטוף ומסונן,
את הפלפלים על כל סוגיהם סביב יפה יפה ואת ראשי השום.
את פילה הדג שוטפים וממליחים,
מניחים באופן שווה סביב ומעל הירקות והפול אשר בתחתית הסיר.
מפזרים מעל הדג את שיני השום הפרוסות,
את עלי הכוסברה ואת הפפריקה עם השמן, אפשר לתבל במלח לפי הטעם.

.

>> לבלוג של רות פוזדירקה