הבית הזוהר של לאהל'ה - הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

סמיפרדו שמנת, קפה ורוטב שוקולד חם .

    סמיפרדו - רק המילה עושה לנו חלושס. קינוח קפוא למחצה,קטיפתי כגלידה משובחת ומוגש עם רוטב שוקולד חם היש טוב מזה .? הודעה על אורחים אהובים שמגיעים אלי תיזזה אותי למטבח להכין את העילוי הזה . עבודה של 10 דקות וכאילו שרצתי במטבח שעות. טוב מראה עניים ואחר כך הטעם המופלא וכשיש קפה ושוקולד […]

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

02/03/2017


 

 

קינוח שמנת וקפה בריסטה ברוטב שוקולד חם

סמיפרדו - רק המילה עושה לנו חלושס.

קינוח קפוא למחצה,קטיפתי כגלידה משובחת ומוגש עם רוטב שוקולד חם היש טוב מזה .?

הודעה על אורחים אהובים שמגיעים אלי תיזזה אותי למטבח להכין את העילוי הזה . עבודה של 10 דקות וכאילו שרצתי במטבח שעות.

טוב מראה עניים ואחר כך הטעם המופלא וכשיש קפה ושוקולד בעניין תענוג .

כשהגשתי לשולחן בסבר פנים רציני מיד התנצלו שגרמו לי להכנס למטבח ואני... הסתובבתי וחיוך קטן היה על שפתי ..

נו באמת.

אז לכו להכין השבת כבר בפתח וטוב שיהיה כזה במקרר .

תכינו -

לתחתית - ביסקוויטים -שוקולד-קרמל-לוטוס מה שיש בבית ואוהבים אותם+כוס חלב  לריפוד תבנית חלה גדולה .

4  מיכלי שמנת חמוצה

2 מיכלי שמנת מתוקה + כף אבקת סוכר

5 כפות אינסטנט פודינג וניל לבן צחור .

1 שקיק ג'לטין מומס בכוס חד פעמית קטנה חלב רותח או מים

1 כף קפה נמס טייסטר צ'וייס בריסטה - זה שחיברו לו את הנס עם הקפה ויצא טעם מטריף .או כוסית קפה שקורר היטב.

ההכנה-מרפדים תבנית בביסקוויטים מורטבים בחלב .

בקערה גדולה מניחים את כל החומרים חוץ מהשמנת וכף אבקת הסוכר

לזכור להמס את הג'לטין בחלב החם ולקרר מעט משהו כמו 10 דקות .

מקציפים יחד הכל.

בקערה נוספת מקציפים שמנת וכף אבקת סוכר לקצפת סמיכה ומקפלים אותה למסה הקודמת בזהירות .

מעבירים לתבנית החלה מכסים בניילון נצמד ומעבירים להקפאה לשעה לפחות .

המסה לא צריכה להתאבן ...שלא ישברו לנו שיניים .

 

לרוטב-לפני ההגשה בלבד כי הוא אמור להשאר חם.

200 גרם שוקולד -אני ערבבתי מריר וחלב

1 מיכל שמנת מתוקה

2 כפות ליקר שאוהבים (קפה,דובדבנים או אפילו בייליס)

בסיר קטן ממיסים בעדינות  שוקולדים ושמנת מוסיפים ליקר ושומרים חם לפני ההגשה בלבד.

לפיזור אם רוצים תותים ,פירות יער או דובדבנים - לא חובה.

ניתן להוסיף לתחתי הקינוח פקאן סיני גרוס או שקדים מקורמלים .

תגישו ותעמידו פנים שעבדתם שעות ובסך הכל יש לרחוץ 2 קערות מקצף וסיר לרוטב.

תתענגו ואל תספרו לאף אחד כמה קל .