ronimaoz - הבלוג של רוני מעוז

מתכון מושלם ללביבות

מחפשים מתכון ללביבות? זה המתכון המושלם בשבילכם, מתכון ללביבות תפוחי אדמה, מטוגנות או אפויות, קלות להכנה וטעימות טעימות!

רוני מעוז

10/12/2017


כמה אני אוהבת את חנוכה. חג של אור ושמחה ומשפחתיות וביחד, והדלקת נרות והמון חגיגות וארוחות משפחתיות.

האמת היא שאף פעם לא הייתי טיפוס של לביבות. אני מאנשי הסופגניות. ואוהבת את כולן, כמה שיותר גדולות ועם מלא ריבה או מילוי טעים בפנים.
אבל את הלביבות האלה פשוט אי אפשר להפסיק לאכול.
מתכון קל ומעולה שאנחנו מכינים לא רק בחנוכה, אלא כל השנה.

4 מצרכים שיש בכל בית, כמה דקות עבודה, והריח והטעם שתרגישו בבית, פשוט לא תוכלו לעמוד בפניו.

המתכון:

4 תפוחי אדמה גדולים מגוררים גס
1 בצל מגורר גס
2 ביצים
3 כפות קמח
מעט מלח

אופן ההכנה:

מקלפים את תפוחי האדמה, שוטפים אותם היטב ומגררים אותם על הצד הגס של הפומפייה.
מוסיפים לקערה בצל מגורר גס.
סוחטים היטב את הבצל ואת תפוחי האדמה כדי להוציא מהם את הנוזלים.
מוסיפים שתי ביצים ואחריהן את הקמח ומעט מלח.
אם העיסה נוזלית, אפשר להוסיף עוד טיפה קמח.

ללביבות מטוגנות:

מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן. לוקחים כפות מהתערובת ומניחים בעדינות במחבת.
מטגנים שתי דקות מכל צד עד להזהבה. כך ממשיכים עם כל התערובת.
מומלץ לספוג את עודפי השמן עם נייר סופג ולהגיש מיד כשהן חמות וטריות.

לביבות מטוגנות

ללביבות אפויות:

מחממים תנור על טורבו ל- 180 מעלות. מניחים לביבות על נייר אפייה.
מכניסים לתנור ל 20 דקות עד שהחלק התחתון מזהיב ואז הופכים אותן לעוד 10 דקות.
הלביבות מוכנות כשהן זהובות משני הצדדים.

c

אז בציק צ'ק יש לכם לביבות מעולות מוכנות לאירוח.
זאת גם פעילות נפלאה לחנוכה עם הילדים.
אצלנו אוהבים את שני הסוגים, ושניהם נעלמים עוד לפני שהספקנו לשים לב...

שיהיה בתאבון וחג שמח!

באהבה

רוני