liatamsi - הבלוג של ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

כתף טלה משובצת בכל טוב

אתמול בשעות הערב אחרי כמה צ'ייסרים נחמדים נזכרתי שאזל לי מלאי החלב לקפה של הבוקר ואם אין קפה יש כאפה של בוקר מהעצבים. אחרי ריב קשה עם עצמי שכנעתי את עצמי לרדת - רק חלב ליאת וזהו, 5 דקות את בבית!רתמתי את הכלב התורן טוי והוא הוביל אותי מבושמת כלוט ושמחת לבב וראש למכולת השכונתית. […]

ליאת אמסילי - כשאהבה ובישול נפגשים

27/03/2017


אתמול בשעות הערב אחרי כמה צ'ייסרים נחמדים נזכרתי שאזל לי מלאי החלב לקפה של הבוקר ואם אין קפה יש כאפה של בוקר מהעצבים. אחרי ריב קשה עם עצמי שכנעתי את עצמי לרדת - רק חלב ליאת וזהו, 5 דקות את בבית!רתמתי את הכלב התורן טוי והוא הוביל אותי מבושמת כלוט ושמחת לבב וראש למכולת השכונתית.

אהלן, מה שלומך? בירכתי את ניסו המכולאי  (חנווני) שכבר שנים הצוואר שלו תפוס ואם הוא צריך להסתובב אחורה הוא עושה סיבוב כמו יזהר כהן כשזכה בארוויזיון וחלפתי במהירות למקרר החלב וכשחזרתי לשלם לו הוא הודה לי ששחררתי לו את הצוואר - אדי האלכוהול חממו לו אותו ובתמורה הוא הבטיח לי תנובה שוטפת של חלב לחצי שנה שלמה !!!!
ובדיוק ברגע שהכלב התורן רצה להנחות אותי בטויוויז שלו למעלה החירבה נכנסה המג'נונה השכונתית למכולת - מה שלומך, איפה הילדה ?? היא שאלה אותי, הילדה אצל אבא שלה!!! מה את גרושה??? היא פתחה עלי עיני שימי תבורי, כן עניתי לה. כמה שנים הייתם ביחד? 15 שנים עניתי לה, ואז היא החלה בשירת הגיז'דורים, מה למה???? לא חבל??? הייתם זוג כזה נחמד ,אולי תחזרי אליו??? נו באמת, למה התגרשת? זה לא בסדר!!! ואני רציתי לשאול אותה אם היא במקרה הייתה השדכנית שלנו, או הייתה אורחת הכבוד בחתונה, או בכלל היא הייתה חלק מחיינו ובגלל השכרות הקלילה שלי שכחתי.
מהבאסה והרבינה שהציפה אותה היא הכניסה סיגריה לפה ובדיוק ברגע שהיא הציתה את המצית יצא לי שיהוק והיא עלתה כולה באש, ככה זה שמנסים לאכול את הראש לאחת בראש והבטחתי לעצמי שבפעם הבאה אפסח כמו ה' שפסח על בתי בני ישראל במכת הבכורות על המכולת השכונתית ואכנס רק לסופר מרקט רחב ידיים ככה אף אחד לא יפריע לי בשאלות מיותרות.

ואם בסופר רחב ידיים עסקינן אתמול הוזמנתי לסניף הדגל  של יינות ביתן ברחובות להרמת כוסית ולסדנא שכולה על טהרת הבשר ומנות חגיגיות לערב חג הפסח בניצוחו של השף האהוב עלי צ'רלי פדידה ובחרתי להביא לכם את המתכון המנצח שלו לכתף טלה ממולאת בעשבי תיבול שמבחינתי הייתה א ל ו ה י ת !

17426036_10155010911391280_2245297114393650343_n

 

כתף טלה משובצת בשום ורוזמרין מוגשת לצד ירקות צלויים:

החומרים:

לטלה:

1 כתף טלה בשלמותה במשקל של 2 ק"ג לערך.

8 שיני שום שלמות קלופות .

1/2 כוס שמן זית.

4 ענפי רוזמרין.

1 כפית צ'ילי יבש גרוס .

2 כפיות מלח ים גס

לתחתית המגש :

1 גזר קלוף וחתוך לפרוסות עבות בעובי של 1 ס"מ .

1 ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות גדולות.

1 בצל קלוף וחתוך לקוביות גדולות .

1 כרישה שטופה וחתוכה לטבעות בעובי של 1 ס"מ.

מלח, פלפל גרוס.

5 כפות שמן זית.

17553827_10155010911426280_4987394173544566221_n

אופן ההכנה: 

מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, מתבלים את הירקות במלח, פלפל גרוס ושמן זית ומניחים על מגש אפיה,  נועצים סכין קטנה בבשר ומחדירים את שיני השום לחורים שיצרנו, מעסים את הנתח בשמן זית ומתבלים במלח גס, פלפל גרוס ורוזמרין ומניחים על גבי ירקות השורש שחתכנו. מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי. כיצד נדע אם הבשר מוכן? נועצים מזלג במרכז הנתח, מוציאים ומיד מניחים על השפתיים, כשמרגישים שזה מעט חם לנו זה אומר שעברנו את טמפרטורת ה- 40 מעלות וזה מוכן. אם ורוצים לשמור לארוחה שתתחיל רק בעוד שעתיים אז עוטפים את הנתח בנייר אפיה ואז ברדיד אלומיניום ומכניסים חזרה לתנור כאשר הוא בטמפרטורה של 150 מעלות, עד לארוחת הערב .

17553926_10155010911396280_4484490445483683586_n