עוגת שמרים פרג – פרווה

עוגת שמרים טרייה במילוי פרג היא מעדן שמחזיר אותי לילדות.

את עוגת השמרים – פרג הטעימה ביותר אכלתי בקונדטוריה וילהיים בהוד השרון (כשעוד קראו לה רמתיים), לפני כמה עשרות שנים. אלו היו סהרוני פרסבורגר שחומים וריחניים שכיף לאכול.
החלטתי לנסות לשחזר את הטעמים והכנתי רולדות מעולות בטעם דומה.

לפני מספר חודשים פירסמתי מתכון מנצח לבצק שמרים. הפעם הכנתי את הבצק בגירסת הפרווה המופיעה בפוסט. מילאתי את הבצק במלית פרג ואפיתי רולדות פרג משגעות!

מלית פרג פרווה
(בסוגריים נתתי את הגירסה החלבית)

100 מ"ל מים (או חלב)
2/3 כוס סוכר
2 כפות סירופ מייפל או סילאן
2 כפות שמן (30 גרם חמאה)
200 גר' פרג טחון טרי
1 כפית תמצית וניל
1 כף גרידת לימון – מומלץ לא לוותר!
3-4 כפות פירורי ביסקוויט

אופן הכנת המלית
מכניסים לקלחת את המים, הסוכר השמן והמייפל (או הסילאן) ומרתיחים. כשהסוכר נמס מוסיפים את הפרג וקליפת הלימון. מערבבים, מוסיפים את תמצית הווניל, מכבים אש ומצננים.
לאחר שהתערובת הצטננה מוסיפים את הפירורים בהתאם לסמיכות (הפרג תופח והתערובת מסמיכה לאחר הקירור). המרקם הרצוי הוא מעט סמיך יותר מגבינה למריחה.

הרכבת הרולדות
להכין את בצק לפי המתכון.
אחרי שתפח לרדד כל מחצית מהבצק לעלה דק (3-4 מילימטר).
למרוח מהמלית על פני הבצק ולגלגל לרולדה.
להניח נייר אפייה על גבי תבנית גדולה.
להניח לרולדות לתפוח על גבי נייר האפייה למשך כחצי שעה.
לחמם תנור ל-170 מעלות.
לפני האפייה, למרוח על הרולדות ביצה טרופה (או חלמון מדולל במעט מים) ולחרוץ סימני חיתוך על גבי הרולדות.
להכניס לתנור לאפות למשך כ-20-25 עד להשחמת הרולדות.
לצנן לטמפרטורת החדר ולאכול בתיאבון.

הערות:
ניתן להקפיא את הרולדות המוכנות כשהן עטופות היטב בנייר אלומיניום וניילון נצמד.
ניתן להכין את הרולדות עם מלית פרג קנויה. יוצא מעולה, אך אין כמו תוצרת בית, כמובן.

בתיאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.