עידית מילים - הבלוג של עידית

קציצות כתומים רכות מופלאות ומפתיעות (לטובה!)

קציצה יכולה לגלם בתוכה עולם ומלואו. מטוגנת, מבושלת או אפויה קציצה היא מיקרוקוסמוס מענג. נטול רעות חולות מציקות ומעיקות אשר מתקיימות בקוסמוס עצמו.

עידית

10/03/2017


 

קציצות הן מחלקה שלמה שעומדת בפני עצמה בעולם הבישול. כך לתפיסתי לפחות.

קציצה יכולה לגלם בתוכה עולם ומלואו. מטוגנת, מבושלת או אפויה קציצה היא מיקרוקוסמוס מענג. נטול רעות חולות מציקות ומעיקות אשר מתקיימות בקוסמוס עצמו.

אז יצאתי להרפתקת קציצות כשאני גוררת אליה את 14 המסובים לשולחן השישי.

ומכיוון וחלק ניכר מהקהל לוקה בצמחונות שלא לומר טבעונות נקטתי בשתי אפשרויות לאותו ניסוי. האחת לאוכלי בשר והשניה לאוכלי לא בשר. מכבדת. לא מדירה בכלל.

התחלתי בבישול ספל עדשים כתומות עם שני בצלים ופיסת דלעת מכובדת.

כיסיתי במים ועוד קצת ובישלתי עד שהעדשים הפכו עיסה.

בשלב הזה הוספתי שלוש קוביות ג'ינג'ר של דורות. וטחנתי הכל יחד בבלנדר מוט.

 

לתערובת הכתומה הוספתי מלח, פלפל, כמון ומעט קינמון.

נתתי לתערובת להתקרר לגמרי. מה שהעניק לה צמיגות מעודדת. קערות.

אל התערובת ה"בשרית" הוספתי 5 כפות קוואקר ו5 כפות פירורי לחם.

חצי קילו הודו טחון. שתי ביצים.

אל התערובת הצמחונית\טיבעונית הוספתי 7 כפות קוואקר 7 כפות פירורי לחם.

בשלב הזה, את שתי התערובות צריך לבחוש ולהמתין שפירורי הלחם והקוואקר יספגו נוזלים. רק אחרי כמה דקות ניתן לראות אם יש צורך להוסיף מעט קוואקר\פירורי לחם שיתאפשר להכין כדורים ממנה.

בשני סירים נפרדים, בשרי ושאינו בשרי טיגנתי בשמן זית 3 בטטות קטנות ופיסת דלעת חתוכים לחתיכות גדולות.

כאשר הירקות החלו לקבל גוון זהוב הוספתי לכל סיר פחית קרם קוקוס ושתי פחיות מים. הוספתי מלח, פלפל תבלין קארי וחצי כפית משחת קארי.

כאשר הסיר הגיע לרתיחה יצרתי כדורים והנחתי ברוטב המבעבע.

 

הנמכתי את האש ונתתי לקציצות להתבשל כ35 דקות על אש בינונית עד נמוכה. מדי פעם כדאי לבחוש אבל... בזהירות משום שהקציצות רכות מאד.

בגירסה הבשרית כדאי להוסיף עוד חצי פחית מים באמצע הבישול.

בצלחת עמוקה, על אורז לבן, עם כוסברה טריה קצוצה למעלה הוגשו הקציצות.

הניחוח שלהן מושלם. הטעם עשיר ומפתיע. הטקסטורה... של נחמה ובית ושישי בערב עם אנשים אהובים.

הצליח לי!

מיקרוקוסמוס של רכות ניחוח ואהבה.