פיסות מהחיים - הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פשטידת בצל פרווה

פשטידה נפלאה גם לחג וגם לימי חול

  אביגייל פולק כהן

24/05/2012


לפשטידות בצל אפשרויות הכנה שונות ומגוונות. ישנן פרווה,ישנן חלביות ,ישנן עם בצל מטוגן ועוד...

הפשטידה שלי הינה פרווה כשהבצל אינו מטוגן ומוגשת במנות אישיות. ניתן להכינה גם בתבנית אינגליש קייק.

הפשטידה הינה פשוטה,מהירה וקלת הכנה.



לחמם תנור ל 180 מעלות


4 בצלים קצוצים

1/2 כוס שמן

1/4 כוס מיים פושרים ( ניתן לערבב בתוך המיים כפית אבקת מרק בצל. אני וויתרתי על כך)

1/2 1  כוסות קמח

כפית אבקת אפיה

2 ביצים

מלח ופלפל

כף מיונז (לא חובה)


לתוך קערה עם הבצלים הקצוצים להוסיף את הביצים ולערבב.

להוסיף את כל שאר המצרכים ולערבב היטב.


בעזרת מברשת לשמן קלות תבנית אינגליש קייק לפזר מעט פירורי לחם ולצקת את התערובת. מעל התערובת לפזר שוב מעט פירורי לחם ומעט שומשום לקבלת מרקם קראנצ'י.


לפשטידות אישיות לשמן קלות תבנית שקעים של מאפינס  וגם שם לפזר מעט פירורי לחם בתחתית ולמעלה.


לאפות ב 180 מעלות כ 25-40 דקות או עד שהפשטידות מזהיבות.

ובגרסה אישית