אמא לשני ילדים - הבלוג של אסתי רוז'נסקי

העוגה הכי ישראלית שיש

לבני הבכור מלאו 16 בערב יום כיפור. לא יודעת למה חשבתי שזו העוגה המתאימה לחגיגת האירוע. שנים שלא הכנתי אותה. היום העוגות הרבה יותר מתוחכמות. היא היתה הקינוח לארוחה המפסקת. ודקותיים לפני כניסת כיפור עוד הספקנו לפדח אותו בשירת יומולדת שמח. ... נלחמתי כדי שיישארו 4 מנות לקינוח הארוחה שלאחר הצום. בחגיגת יום ההולדת ה-grand […]

אסתי רוז'נסקי

04/10/2015


לבני הבכור מלאו 16 בערב יום כיפור.

לא יודעת למה חשבתי שזו העוגה המתאימה לחגיגת האירוע.

שנים שלא הכנתי אותה.

היום העוגות הרבה יותר מתוחכמות.

היא היתה הקינוח לארוחה המפסקת.

ודקותיים לפני כניסת כיפור עוד הספקנו לפדח אותו בשירת יומולדת שמח.

...

נלחמתי כדי שיישארו 4 מנות לקינוח הארוחה שלאחר הצום.

בחגיגת יום ההולדת ה-grand משפחתית בסוכה, שוב צצה העוגה הזו לתשואות הקהל.

אז?

נו?

עוגת בסקוויטים סלונה

עוגת בסקוויטים! ישש!

רבע שעה הכנה.

אפס אחוזי סיכון.

ו-4 שעות במקרר.

 

החומרים:

500 גרם בסקויט פתי בר - אוהבת את גטניו

2 חפיסות פודינג וניל/וניל צרפתי - אוהבת את אסם (לא מבדילה בין הצרפתי לישראלי)

500 מ"ל שמנת להקצפה - 38% שמן

חצי ליטר חלב - לערך

אבקת קקאו משובח לעיטור

את העוגה "בונים" בתבנית פיירקס במידות: 30*22 ס"מ

(וזו אחלה פעילות עם הילדים, כבר מגיל 3+-)

אופן ההכנה:

במעבד מזון מקציפים את הפודינג, השמנת ושתי כוסות חלב למשך 3 דקות (ממש  לפי ההוראות שעל אריזת הפודינג)

*חשוב - להסיר את הדוחסן, כדי שייכנס אוויר לקרם המתהווה.

מוזגים מעט חלב לקערה שטוחה יחסית, טובלים כל בסקויט בחלב משני צידיו (לא להשרות, טבילה זריזה וזהו) ומסדרים שכבה על תחתית הפיירקס. אם צריך (וצריך) אפשר לחתוך חלקי בסקויט להשלמת השכבה (כדאי לחתכו מיד אחרי הטבילה, כשהוא רך יותר)

מורחים כשליש מהקרם לשכבה שנייה.

הכמות מספיקה ל-6 שכבות, 3 בסקויטים+3 קרם - לסירוגין.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

לפני ההגשה מפזרים על שכבת הקרם, אבקת קקאו (דרך מסננת) בשכבה דקיקה

 

האורחים המתוחכמים נופלים שדודים אל מול פיסת הנוסטלגיה, המתוקה במידה, המונחת מולם.

ודיאטה?

אחרי החגים.

רק תזכרו שזה מחרתיים...