thinkingfoods - הבלוג של מחשבות על אוכל

עוגת סולת, קוקוס ותפוזים קלה להכנה וטבעונית

הכל ביחד ויאללה לשיגור בתנור

מחשבות על אוכל

01/02/2017


P70130-105410

מה עושים?
בקערה 1:
1 כוס מיץ תפוזים
1 קופסא קטנה רסק תפוחים (113 גרם)
1 בננה מעוכה (מי שלא אוהב טעם של בננה יכול להחליף בעוד חבילה של רסק)
1 כוס שמן (אפשר קצת פחות)
1 כוס סוכר (אפשר קצת פחות)
חצי כפית תמצית מי ורדים (לא חובה)

בקערה 2:
1 כוס קוקוס
1 כוס סולת
1 כוס קמח (חצי מלא חצי רגיל)
1 שקית אבקת אפיה

אופן ההכנה: (מחממים תנור ל-180)
לערבב היטב את החומרים בקערה 1: מתחילים עם הבננה המעוכה ורסק התפוחים, מוסיפים את השמן והסוכר ומערבבים עד לאיחוד, ובסוף מוסיפים את המיץ.
מערבבים היטב את החומרים היבשים בקערה מספר 2 ומאחדים בין המסות.
מוזגים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות ואופים 30-40 דקות ב-180 מעלות עד הזהבה. בודקים עם קיסם במרכז העוגה שיוצא נקי.

בינתיים מכינים סירופ (לא חובה)
חצי כוס סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כוס מים

מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות.
כשהעוגות יוצאות מהתנור מצפים אותן בסירופ, אפשר עם מברשת.
אני לא משתמשת בכל הסירופ. מי שאוהב שהעוגה ספוגה ולחה מאוד שיוסיף הכל, חצי חצי לכל עוגה
בתיאבון!

למתכונים נוספים בסגנון כנסו לאתר שלי

http://www.thoughts-about-food.com

P70131-103203
ספרו לי איך יצא, שאהיה מרוצה  :)

לעוד מחשבות על אוכל, בואו לעקוב אחרי גם בפייסבוק ובאינסטגרם, חפשו "מחשבות על אוכל" 

P70131-103110