פרידה בטעם חמוץ מתוק

ימי חמישי היו חגיגיים ומשמחים, סופי השבוע היו קסומים ומפנקים. לכל דבר טוב יש סוף, אבל גם סופים צריך לחגוג, אז קדימה להרים כוסית אחרונה של חמישי שמח

רעות חוצה

19/06/2014


יום חמישי. עוד יום חמישי. נחגוג, נשמח, נשתה ונהנה. השבוע מאחורינו וסופו עוד לפנינו, והשמיים הם הגבול. אבל חמישי הזה מגיע ברגשות מעורבים, כי זהו השבוע האחרון של המדור שאני הכי אוהבת. במשך החודשים האחרונים שתינו, אכלנו, הכרנו קוקטיילים היסטריים ממקומות היסטוריים וקפצנו לחופים אקזוטיים ומנזרים מסתוריים. מתכונים בני 500 שנה לצד נשנושים שמכינים ממה שיש בבית. היה כייף בחגיגות, אבל זמן להמשיך הלאה. אני בטוחה שנמשיך לשמור על המסורת, נזכור לכבד ולחגוג כל חמישי וחמישי, כי ככה פותחים סופשבוע שאוהבים.

קוקטייל השבוע: מאונט גיי

קוקטייל מאונט גיי, אחרון לעונה (צילום: יח"צ)

הבסיס:  רום מאונט גיי

באי הקטן והאקזוטי ברבדוס שבקריביים, הנמצא בגבול בין הים הקריבי לאוקיינוס האטלנטי, מיוצר הרום הוותיק בעולם, מאונט גיי- מאז 1703. שימוש בחומרי הגלם האיכותיים בננה בשלה, שקד מתוק וניל וארומה מפתה של קפה-מעניקים לרם מעניקים לו את טעמו המיוחד

60 מ"ל מאונט גיי אקליפס

2 כפיות סוכר

4 קוביות לימון

חופן נענע

30 מ"ל מיץ לימון, 15 מ"ל מי סוכר,

סודה.

כותשים את הלימון, הנענע והסוכר בכוס גבוהה.מוסיפים קרח כתוש ומוזגים את המרכיבים, מוסיפים סודה.

מערבבים היטב, ומקשטים בנענע טרייה.

 

הצעת הגשה:

חוגגים בפעם האחרונה (צילום: שאטרסטוק)

למרות שאני מחסידות הערבים האינטימיים, עם כוס קוקטייל, צלחת נשנושים ומישהו שאוהבים, דווקא השבוע אני רוצה לחגוג בגדול, בענק, כדי שכמה שיותר אנשים יכירו את החג הכי משמח בלוח השנה. הוא מגיע כל שבוע, אבל בלי "אצלי או אצלך", בלי לחפש ואזה לחמות, בלי לשיר שירים שלא אוהבים. חוגגים איך שרוצים, כמה שרוצים ועם מי שרוצים- זה חמישי שמח שלנו.

הצעת נשנוש:

הנשנוש האחרון, זה מרגיש לי דרמטי. בהתחלה חיפשתי איזה ארוחה של פעם בחיים, איזה משהו שאי אפשר להתעלם ממנו, משהו שלא נשכח את טעמו המופלא. אבל אז נתקלתי במאפה בצק עלים רוקפור ורוקט של הגרגרנית, ומצאתי שילוב מנצח, שינחם את יגוני מלכתו של המדור, וחוץ מזה- זה טעים ונראה מעולה!

פאי גבינות של הגרגרנית (צילום: הגרגרנית)

מאפה בצק עלים רוקפור-רוקט

תבנית קיש או פאי בקוטר 26 ס”מ

החומרים

60 גרם בצק עלים

2 ביצים

1 שמנת מתוקה 38%

100 גרם רוקט

200 גרם גבינת רוקפור/גורגונזולה/ברס בלו, חתוכה לחתיכות קטנות

100 גרם פרמזן, מגורר

50 גרם צנוברים

אופן ההכנה

1. פרסו את בצק העלים והתאימו אותו לגודל התבנית. דקרו את הבצק במזלג ועד להכנת המילוי, הכניסו למקרר (בצק העלים מאוד עדין וצריך לשמור עליו קר).

2. בקערית ערבבו יחד ביצים ושמנת מתוקה. אין צורך להמליח כי המילוי מספיק עשיר בטעמים.

3. במחבת יבשה קלו מעט את הצנוברים, עד שמזהיבים (קטע טריקי. השגיחו שלא יישרפו לכם).

4. הניחו על שכבת הבצק הלא-אפויה רוקט. זה נראה כמו כמות גדולה, אבל הרוקט מאבד מנפחו. הדקו אותו לתחתית.

5. הניחו גם את הגבינה הכחולה ומעליה פזרו את הפרמזן המגורר באופן אחיד על פני כל המאפה.

6. שפכו בזהירות מעל הכל את תערובת השמנת-ביצים והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-30 דקות. בעז קלי-קלות, נכון?

בתיאבון!