פיסות מהחיים - הבלוג של   אביגייל פולק כהן

קציצות דג אפויות על מצע סלט שעועית ירוקה ורימונים

מנת פתיחה חגיגית שניתן להכין במהירות קרוב לסעודת החג

  אביגייל פולק כהן

21/09/2014


*הבלוגרית השתתפה בפעילות סלונה ומגה בעיר.

נודע לכם שאתם מארחים לחג ממש ברגע האחרון, הוזמנתם להתארח וצריכים להכין במהירות מנה ראשונה טעימה ואיכותית זה בדיוק הרגע לקפוץ לסניף מגה בעיר הקרוב אליכם כפי שאני עשיתי. המבחר גדול ובקניה מהירה (כי אין זמן) קניתי מארז דגי דניס שעועית ירוקה קפואה, רימונים ,ירק לתיבול ותבלינים.

בחרתי במנה שמתאימה גם לצמחונים אולם תמצאו בחנות גם מבחר בשרים,שפע ירקות טריים ופירות העונה.

הכנת המנה אינה ארוכה ומתאימה בדיוק כשצריך להכין משהו מהיר,חגיגי ויפה.

בעוד הקציצות בתנור אתם מכינים במהרה את הסלט והרי לכם מנה ראשונה של הרגע האחרון.

 קציצות דג אפויות על מצע סלט שעועית ירוקה ורימונים

 לקציצות:

להפשיר את הדגים ולטחון במטחנה או במעבד מזון

צרור כוסברה קצוץ דק

חצי כפית כמון

חצי כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית אריסה (אפשר לוותר)

מלח

ביצה

כף פירורי לחם

לערבב את כל המצרכים יחד לקבלת עיסה אחידה ולקרר כ 10 דקות

לחמם תנור. להניח על תבנית נייר אפיה משומן קלות

ליצור קציצות ולאפות בחום 180 מעלות כחצי שעה. להפוך את הקציצות כעבור רבע שעה.

 סלט שעועית ירוקה ורימונים:

 2 כוסות שעועית ירוקה קפואה

1 כוס גרגירי רימון

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן כוסברה קצוצה

כף שומשום

קורט מלח

2 כפות מיץ לימון

2 כפות שמן זית (כף אחת להקפצת השעועית וכף אחת לסלט)

 לחמם במחבת כף שמן זית להוסיף את השעועית והשומשום ולהקפיץ כ-3 דקות.

להוציא לקערת הגשה.

להוסיף את שאר המצרכים לערבב מעט.

להניח על צלחת מעט סלט ומעליו קציצות דג.

ניתן להוסיף על הקציצה מעט טחינה גולמית.

3