foodis - הבלוג של עידן דלל

פורים כל שבוע.... עוגיית אוזן המן שתרצו להכין כל שבוע...

פורים זה החג! תחפושות, שימחה, והכי כייף, פעם בשנה שמותר להיות מי שאנחנו רוצים. ואם כבר פורים אז חייבים אוזני המון לא? בצק פריך ונימוח שמתמסר לביס התאוובתני הזה... ואז מגיעים למילוי הרך והנעים הזה. אז למה רק פעם בשנה יבוא להתארח? תכינו כל שבוע... זה פשוט... תרשמו מתכון: איך מכינים? רכיבים: (ל-30 יחידות) לבצק: […]

עידן דלל

21/02/2015


פורים זה החג! תחפושות, שימחה, והכי כייף, פעם בשנה שמותר להיות מי שאנחנו רוצים.

ואם כבר פורים אז חייבים אוזני המון לא?

בצק פריך ונימוח שמתמסר לביס התאוובתני הזה... ואז מגיעים למילוי הרך והנעים הזה.

אז למה רק פעם בשנה יבוא להתארח? תכינו כל שבוע... זה פשוט...

תרשמו מתכון:

איך מכינים?

רכיבים: (ל-30 יחידות)

לבצק:

2.5 כוסות קמח

4ֿ\1 כוס סוכר

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

2-3 חלמוני ביצה

מילוי לפי בחירה (כ-250 גרם)

אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

1.
במעבד מזון מערבבים קלות את הקמח והסוכר. מוסיפים את החמאה ובפולסים קלים מאחדים אותה עם הקמח לתערובת פירורית.
מוסיפים את החלמונים ומערבבים בעוד מספר פולסים. מתחילים ב-2 ואם הבצק יבש מדי מוסיפים את השלישי.
מעבירים למשטח עבודה ולשים קלות ובמהירות עד לאיחוד כל החומרים.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר.

2.

מחממים תנור ל- 180 מעלות. ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
מרדדים את הבצק לעובדי של חצי ס״מ וקורצים עיגולים- כל אחד לפי הגודל שהוא רוצה, גודל העיגול יהיה פחות או יותר גודל אוזן ההמון

במרכז כל עיגול מניחים את המילוי, כאן תתפרעו שימו באמת מה שאתם אוהבים ואל תלכו על הברור מאליו.   אפשר למלא אותן בכמעט כל דבר שוקולד, חלווה, פרג, קרם שקדים, ממרח לוטוס וכו׳...

מברישים את הקצוות של העיגול במעט ביצה טרופה ויוצרים את המשולש בעזרת הצמדת הבצק ב3 פינות. כך שבסופו של דבר יצרת משולש שבתוכו המילוי.

חשוב מאוד שהקצוות שאתם מהדקים אחת לשניה יהיה דבוקות אחרת הבצק יפתח באפיה ותקבלו פיתה עם מילוי (שזה גם טעים האמת...)

3.

אופים כ-20 דקות או עד שהבצק משנה את צבעו לשחום.

4.

נותנים להן להתקרר לגמרי לפני ההגשה כדי שהבצק האפוי יתקשה ולא ישבר. מפזרים אבקת סוכר מלמעלה

5.

בתאבון וחג שמח :)

 

אהבתם?

עקבו אחרי בלחיצה קטנה למעלה בכפתור “עקבו אחרי”

ואם אתם כבר פה, פרגנו בלייק Foodis  בפייסבוק  <<<לחצו על הלינק.

 

אוזן המון לפרסום