הבלוג של ענת - הבלוג של ענת אלשטיין

מרק אספרגוס ופטריות

זיכרון ילדות חזק שלי הוא מרק האספרגוס של אמא שלי. זכרתי באופן מאד ברור את הטעם שלו. בכל פעם שיצא לי לאכול במקומות שונים מרק אספרגוס, הטעם שלו היה אחר. לא הבנתי למה יש לאספרגוס טעם אחר...

ענת אלשטיין

16/01/2014


זיכרון ילדות חזק שלי הוא מרק האספרגוס של אמא שלי. זכרתי באופן מאד ברור את הטעם שלו.

בכל פעם שיצא לי לאכול במקומות שונים מרק אספרגוס, הטעם שלו היה אחר. לא הבנתי למה יש לאספרגוס טעם אחר.

לפני הרבה שנים, כשהייתי בקליפורניה אצל חבר שף, הוא שאל אותי אם אני יודעת להכין מרק אספרגוס. כמובן שאמרתי "כן, יודעת, אבל תכין את המתכון שלך".

הוא התחיל להסביר לי איפה ומתי קונים את האספרגוס. התחלתי לתהות על המתכון שהכרתי.

בערב, כשהכין את המרק, עמדתי לידו. ראיתי אותו מקלף את האספרגוס עם קולפן וקוטם את קצוות הגבעולים. באותה שנייה, ניסיתי להיזכר איך אמא שלי היתה מכינה את מרק האספרגוס שלה. הבנתי, שבעצם זו הפעם הראשונה שאני רואה אספרגוס טרי. התקשרתי לאמי ושאלתי אותה איך היא מבשלת את המרק. בשיא הטבעיות היא ענתה לי, שבעצם כל השנים זה היה מרק קישואים אליו היא הוסיפה אבקת מרק אספרגוס וקראה לו בשם זה...

רק אז נפל לי האסימון.

 

חומרים

3 בצלי שאלוט, פרוסים

1 חבילת אספרגוס טרי – ירוק או לבן

3 גזרים צהובים

שורש פטרוזיליה

שורש סלרי

קולורבי –  למי שאין לו בטן רגישה

1.5 ליטר ציר עוף או ירקות

 1-2כוסות מים

1/3 כפית אגוז מוסקט מגורד

מלח אטלנטי

פלפל גרוס

6 כפות שמן זית

3 שיני שום

חבילת פטריות שימיאגי טריות

אופן הכנה 

  1. קוטמים את קצוות גבעולי האספרגוס וחותכים לרצועות
  2. מקלפים את הגבעולים בעדינות עם קולפן
  3. מנקים את השורשים וחותכים אותם
  4. מחממים סיר ברזל, מוסיפים שמן זית
  5. מוסיפים את המרווה, השום והבצל
  6. מוסיפים את האספרגוס והשורשים. מאדים עשר דקות
  7. מוסיפים את הציר והמים, מבשלים כחצי שעה, עד שהירקות רכים
  8. ברגע הרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד חצי שעה
  9. מסירים מהאש ומקררים לחצי שעה

10. מרסקים את המרק עם סטיק. אפשר להוסיף מעט שמנת מתוקה – היא מאוד מוסיפה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט

11. קוצצים 5 גבעולי פטרוזיליה ומוסיפים למרק

12. אפשר להוסיף פטריות מוקפצות

* מומלץ להוסיף לפני ההגשה 5 טיפות של שמן כמהין.