רותם ליברזון - הבלוג של רותם ליברזון - טיפול בבישול

פילה מוסר צרוב במחבת ברוטב של עגבניות, יין לבן ובזיליקום

כשנוחתים עליך חברים בהפתעה, זה המתכון שירשים אותם בלי מאמץ

רותם ליברזון - טיפול בבישול

16/01/2018


embedded by Embedded Video

אין דבר יותר מלחיץ מהטלפון הזה שאני מקבלת בשבע בערב מחברה. "אתם בבית הערב? אנחנו קופצים" וגם הלב שלי קופץ איתה. אבל מיד אני נזכרת בנשק החם שלי, ומעבירה את המוסר הקפוא להפשרה. המנה הצבעונית והיפיפייה הזו היא נכס של שנים שאני משתמשת בו כשאני זקוקה למנה זריזה אבל כזאת שתרגיש כאילו עבדתי עליה המון. קצת עגבניות שרי, מעט יין לבן ואני מסודרת עם מנה שכולה גאווה.

לקנות

4 פילטים של מוסר- 1 אריזה של פילה מוסר קפוא, 100% דג, של דגי תנובה,  מופשר לפי ההוראות

סלסלת עגבניות שרי חצויות לשנים

גרדת לימון מלימון אחד

4 כפות שמן זית

רבע כוס יין לבן יבש

2 שיני שום קצוצות

מלח פלפל

רבע כפית צ'ילי אדום או לפי הטעם

חצי כוס עלי בזיליקום טריים

הכנה

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

לרוטב  - מחממים במחבת גדולה על חום בינוני את שמן הזית. מוסיפים את הצ'ילי האדום והשום ומטגנים כדקה. מוסיפים את העגבניות וממשיכים לבשל כ-10 דקות עד שהעגבניות צלויות ונעשות רכות אך עדיין שומרות על צורתן. מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל 2 דקות על רתיחה עדינה. מוסיפים את גרידת הלימון, מלח ופלפל ולבסוף את הבזיליקום לעוד דקה או שתיים. משאירים לנוח על הגז.

לדג – מחממים מחבת שיכולה להיכנס לתנור עד שהיא לוהטת. בינתיים מתבלים את הדג במלח ופלפל. מוסיפים מעט שמן זית למחבת ומניחים את הדג לארבע דקות עד שהופך לזהוב חום. מכניסים לתנור לעוד 4 דקות להכנה מושלמת של הדג. שופכים בזהירות את רוטב העגבניות, מוסיפים מעט בזילקום טרי וגרידת לימון נוספת מעל ומגישים מיד.

************

לעוד ים של מתכוני דגים לחצו כאן