הקונה נחמה - הבלוג של הקונה נחמה

תוספות ירוקות: ברוקולי ואפונה

2 תוספות ירוקות, בריאות וקלות להכנה – ברוקולי ואפונת שלג בשמן זית ושום ואפונת גינה עם פטריות ובצל מטוגנים

הקונה נחמה

17/03/2017


השבוע שלי היה בסימן שבוע האופנה בתל אביב.

להיות עורכת אופנה בשבוע האופנה מרגיש כמו להיות בחופשת לידה עם תינוק בן יומו. את כל כך בתוך זה עד שאת מאבדת תחושת זמן, השעון חסר משמעות, את לא מספיקה כלום למרות שלכאורה יש מלא זמן פנוי, לפרקים את מרגישה בחלום ולפרקים את לא מבינה מה חשבת לעצמך כשנכנסת לזה ובזמן שאת בפנים, את ממש מתקשה להאמין שבחוץ החיים ממשיכים כרגיל.

ובתוך כל זה, ביום התצוגות השני, החלטתי (ולא בקלות), לוותר על 2 תצוגות מעולות ולהגיע לשיעור שלי בקורס הבישול. אמנם ברובו הייתי צמודה לנייד והמשכתי להעלות עדכונים מהתצוגות כאילו אני שם (נפלאות הטכנולוגיה), אבל בגופי הייתי בדן גורמה, עטופה בסינר אפור לא אופנתי בעליל, קוצצת, מתבלת ואוכלת.

כמדי שבוע קיבלנו משימה והפעם  - תוספות. כל מה שבא ליד המנה העיקרית.

במקרה באותו השיעור, הגיעה להתנסות בחוויה גם רונית הבר, העורכת הראשית של סלונה. וכשאני כהרגלי נלחצתי מעוד משימה, היא מיד אמרה “מה הבעיה?”, עשתה לי היכרות עם אפונת שלג ונתנה לי בשלוף את המתכון לתוספת הראשונה (כיון שכל הסיפור הזה ארך 2 דקות, בעל פה, לא זכרתי את ההוראות המדויקות, אז עשיתי גרסה משלי והיא יצאה מעולה).

את המתכון השני אני עושה כבר שנים. ביחד יצאו לי 2 תוספות ירוקות, בריאות והכי חשוב – קלות.

ברוקולי ואפונת שלג בשמן זית ושום

dorot1731

1 ברוקולי טרי

1 חבילה אפונת שלג

1/3 כוס שמן זית

2 קוביות שום דורות

אגוזים קצוצים/שומשום

מלח ופלפל שחור גרוס

dorot1732

שוטפים את הברוקולי (מחולק לפרחים) ואת אפונת השלג. קוטמים את הקצוות של אפונת השלג ומכניסים ביחד עם הברוקולי לסיר גדול עם מים רותחים ומלח.

מבשלים כ-10 דקות לריכוך קל (ההמלצה של רונית היתה לאדות אבל לא מצאתי את מסננת האידוי שלי ולכן הכנסתי לתוך המים הרותחים, העיקר זה לעצור את הבישול כשהירקות עדיין פריכים).

מוציאים את הירקות למסננת גדולה ונותנים להם להתקרר מעט.

בסיר קטן מחממים את שמן הזית עם 2 קוביות השום ומטגנים קלות. שופכים את שמן הזית עם השום על הירקות ומערבבים.

תוספת שלי: באותו הסיר קולים מעט אגוזים קצוצים עד שהם משחימים מעט ומפזרים למעלה

(למען האמת, התכנון שלי היה להוסיף שומשום קלוי שנראה לי שילוב מושלם עם הברוקולי והאפונה, אבל לא היה לי בבית, אז הסתפקתי באגוזים. אפשר גם עם שקדים וגם בלי כלום, זה עדיין טעים).

dorot1737dorot1733

***

אפונה עם פטריות ובצל

dorot1734

1 בצל

1 קופסה פטריות שמפניון טריות

1 קוביית שום

כף שמן קנולה

20 גרם חמאה (1/5 חבילה)

חצי חבילה אפונה קפואה

מלח ופלפל גרוס

dorot1736

קוצצים את הבצל והפטריות ומטגנים במחבת גדולה עם 20 גרם חמאה וכף שמן, מוסיפים את השום, מלח ופלפל גרוס בנדיבות וממשיכים לטגן את שהכל שחום, ריחני ויפה.

בסיר עם מים רותחים מבשלים את האפונה כ-8-10 דקות (גם כאן, שתישאר עדיין פריכה ורעננה)

מסננים את האפונה, מעבירים לכלי גדול ומערבבים עם תערובת הבצל והפטריות. בודקים תיבול ומתקנים על פי הצורך.

dorot1731720170317_143255

בתאבון

KONAFACEBOOK2