חיתוכיות שיבולת שועל וריבת תות

אין כמו ריבת תות, שלימור תירוש קוראת לה "הריבה שנגמרת הכי מהר", והיא הכינה ממנה עוגיות ריבה קלאסיות, וגם חיתוכיות טעימות ומתוקות, שיכולות להתאים גם לטבעונים

חיתוכיות ריבה

מתוך הבלוג של לימור תירוש

כשמתחיל להימאס מתותים עם אבקת סוכר ושמנת חמוצה, אני מבינה שעוד שנייה נגמרת העונה וצריך למהר ולרקוח את הריבה שנגמרת-הכי-מהר. ככה אני קוראת לה, כי כולם אוכלים ממנה, הילדים לוקחים בתוך כריכים לבית הספר, אני אופה איתה עוגות בחושות, עוגות גבינה ועוגיות והאורחים מקבלים קינוח- יוגורט צונן עליו כף גדושה מהריבה ומעל את מה שיש בבית: שקדים קלויים, פיסטוקים, קוקוס, או שוקולד מריר מגורר. >> עוד על ריבת תות

חיתוכיות טבעוניות של שיבולת שועל וריבת תותים

חיתוכיות ריבה ושיבולת שועל

חומרים (לתבנית מרובעת בגודל 20X20): 

125 מ"ל (חצי כוס) שמן זית עדין

100 גרם (חצי כוס) סוכר קנים או דמררה

2 כפות (50 גרם) דבש או סילאן

4 כפות חלב או מים

160 גרם (כוס) קמח חיטה מלאה או כוסמין מלא, מנופה

250 גרם (2 כוסות) פתיתי שיבולת שועל- קוואקר (לא דק או אינסטנט, עדיף אורגני)

3 כפות גרעיני חמניות או דלעת

3 כפות שומשום

2 כפות שקדים טחונים מנופים או שבבי קוקוס

½ כפית קינמון

½ כפית סודה לשתיה

¼ כפית מלח

200 גרם (5-6 כפות) ריבת תותים (ראו מתכון בהמשך)

40 גרם (3 כפות) צימוקים שחורים קטנים או אוכמניות מיובשות

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית בגודל 20X20 ומרפדים בנייר אפייה.

מחממים בסיר בינוני שמן, סוכר ודבש עד המסת הסוכר. מכבים, מוסיפים חלב או מים, מערבבים ושמים בצד.

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים ומוזגים מעל את תערובת השמן והסוכר, מערבבים היטב. מעבירים 2/3 מהתערובת לתבנית ומשטחים היטב. מורחים את הריבה באופן אחיד. מוסיפים צימוקים לתערובת שנותרה בקערה, מערבבים מעט ומפזרים מעל העוגה, לא משטחים.

אופים 40 דקות. מקררים היטב לפני החיתוך. מוציאים את העוגה על ידי הרמת שולי נייר האפייה, מעבירים לקרש חיתוך, חותכים לקוביות קטנות ושומרים בקופסה אטומה במקרר.

חיתוכיות ריבה ושיבולת שועלחיתוכיות ריבה ושיבולת שועל

מתכונים נוספים של לימור תירוש:

ריבת תותים וונילריבת תותים ווניל

עוגיות ריבהעוגיות ריבה

צילומים: לימור תירוש
לימור תירוש
בוגרת ה- Leith Cooking School בלונדון, ה- Migros School בציריך, וה- Ritz Escoffier School, וה- Cordon Bleu בפריז, מבשלת, מצלמת כותבת ומארחת.לימור מאמינה שאוכל מקרב אנשים ולבבות וכך שומרת את אהוביה קרוב, במטבח, בדרך הכי פשוטה של צבעים, ריחות, וטעמים. המטבח עבורה הוא זירה אינסופית של יצירה, מקום בו אנשים מתענגים ביחד, עוברים חוויה. לימור מבשלת בפשטות מוקפדת עם שילובים בלתי צפויים. אוהבת להפתיע חברים, תלמידים ואת עצמה.