אוכל שבא מהלב - הבלוג של אלונה זוהר

והפיצוי: סלט טבולה

בימים האחרונים, אני מקבלת הרבה תגובות מחממות לב, הרבה פירגון, חום ואהבה. עם כל זה מוסיפים, כל כך טעים אבל כל כך משמין..... הדברים הטעימים - משמינים!! אין מה לעשות... ומי כמוני יודעת ומבינה. שנים שלא יכולתי לעמוד בפני מאפה שמרים חם וריחני שזה עתה יצא מהתנור, לא יכולתי לעמוד בפני צ'יפס פריך שרק יצא […]

אלונה זוהר

26/11/2013


בימים האחרונים, אני מקבלת הרבה תגובות מחממות לב, הרבה פירגון, חום ואהבה. עם כל זה מוסיפים, כל כך טעים אבל כל כך משמין.....

הדברים הטעימים - משמינים!! אין מה לעשות... ומי כמוני יודעת ומבינה. שנים שלא יכולתי לעמוד בפני מאפה שמרים חם וריחני שזה עתה יצא מהתנור, לא יכולתי לעמוד בפני צ'יפס פריך שרק יצא מהמחבת הלוהטת, לא יכולתי לעמוד בפני אוכל! אחרי השינוי הגדול של חיי למדתי ליהנות גם מסלט טעים עם רוטב, ליהנות מעלי חסה טריים ופריכים, מפלפל אדום ומתוק כמו סוכריה, מעלי כוסברה שזה עתה נקנו בשוק והם מריחים ובשרניים, מעגבניות חמצמצות ועסיסיות, לאהוב גם את הדברים הטעימים ולא משמינים. בעבר כשהייתי נכנסת לבלוג ורואה פוסט הקשור לבריאות, לא הייתי מגיעה לשורה השנייה אלא הייתי מיד נוטשת. את הסלט אני נותנת כפיצוי על הפוסטים האחרונים המושחתים שהעליתי....

את הטבולה, למדתי להכין מאסתר חמותי שהיא אלופה. אלופה בבישול בכלל! היא לא מכינה את הטבולה מטעמי דיאטה, אלא סלט שמלווה או מהווה ארוחה.

למצרכים:

1/2 צרור נענע של שוק (גדול) כשהעלים מופרדים מהגבעולים-משתמשים רק בעלים

1 צרור פטרוזיליה של שוק (גדול)

1 צרור כוסברה של שוק (גדול)

צרור בצל ירוק (5-6 יח' החלק הלבן והירוק גם)

1/3 כוז שמן זית

1 לימון סחוט

מלח

עגבניה-כאופציה (הסבר בהמשך)

3/4 כוס בורגול דק מושרה במים חמימים עד ריכוך (כחצי שעה)

להכנה:

להשרות את הבורגול במים חמימים עד שיתרכך. בינתיים, לקצוץ דק את כל עשבי התבלין.

לסחוט את הבורגול היטב מהמים. להוסיף את העשבים לבורגול. לתבל במלח (לפי הטעם) , שמן זית, ולימון. לבדוק טעמים.

לפני שמגישים ניתן להוסיף קוביות עגבניה.

** הערב חשובה: הסלט טעים במיוחד כשאוכלים אותו סמוך להכנתו.

** אני מציינת במתכון צרור של שוק כי הוא גדול פי שתיים ואף שלוש מהצרור שקונים בסופר.