מבשלת משהו - הבלוג של אסנת חזן

העוגה הזו פשוט נהדרת, עוגת דבש, נו מה?

כבר יותר משנה שענת חברתי, מספרת לי על הספר הזה, על כמה שהוא מוצלח, על העוגות המצוינות שהיא אופה ממנו, משכנעת ומסבירה שאני חייבת, ממש חייבת לקנות אותו. אנחנו מסמסות אחת לשנייה כל הזמן, מדברות כל יום ולפעמים כמה פעמים כמעט כל היום, אבל בשנים האחרונות גרות כל כך רחוק האחת מהשנייה ונפגשות לעתים רחוקות […]

אסנת חזן

19/09/2017


כבר יותר משנה שענת חברתי, מספרת לי על הספר הזה, על כמה שהוא מוצלח, על העוגות המצוינות שהיא אופה ממנו, משכנעת ומסבירה שאני חייבת, ממש חייבת לקנות אותו.

אנחנו מסמסות אחת לשנייה כל הזמן, מדברות כל יום ולפעמים כמה פעמים כמעט כל היום, אבל בשנים האחרונות גרות כל כך רחוק האחת מהשנייה ונפגשות לעתים רחוקות מדי. והספר, למרות השכנועים, ולמרות שדפדפתי בו כמה פעמים בחנות הספרים, בסופו של דבר תמיד נשאר בחנות על המדף.

אבל בפעם האחרונה שנפגשנו ענת החליטה שאם מחמד לא בא אל ההר, ההר יבוא אל מחמד, וקנתה לי את הספר.

כבר אפיתי ממנו כמה עוגות וכמו שהיא אמרה מיליוני פעמים, כולן יוצאות טעימות, יפות ומוצלחות מאוד.

לכן היה לי ברור מאוד שכשאחפש השנה עוגת דבש לראש השנה אפתח קודם כל את הספר הזה. ואם עדיין לא ברור לכם על איזה ספר אני מדברת הרי שזה הספר של קרין גורן - "אם לסבתא היה מיקסר".

אין לי זכויות ושום קשר לקרין גורן ואני לגמרי לא מקבלת תמלוגים או טובות הנאה אחרות אבל אני ממש חייבת להמליץ על הספר. רוצו לקנות!

לפני שאעתיק את המתכון לעוגת הדבש הנה תמונה של העוגה שהכנתי:

dvash1

יש לה טעם עדין מאוד של דבש, היא קלה וטעימה מאוד.

רשימת החומרים:

1 כוס סוכר
3 ביצים
1 כוס דבש (320 גרם)
3/4 כוס שמן
1 כפית קינמון
2.5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס תה חזק (משני תיונים), רותח (240 מ"ל)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2.  מערבלים סוכר, דבש, ביצים, שמן וקינמון במיקסר עד לתערובת אוורירית. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבלים כמה שניות לאיחוד. מוזגים בזהירות תה רותח תוך כדי ערבול ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה.

3. מוזגים לתבנית משומנת (2 תבניות אינליש קייק או תבנית קוגלהוף אחת) ואופים 45-40 דקות עד שהעוגה תפוחה, שחומה וקפיצית למגע.

4. מוציאים מהתנור ומזלפים על העוגה 2 כפות דבש (אני ויתרתי על הדבש ופיזרתי אבקת סוכר). מחכים דקה עד שהדבש מתחמם מחום העוגה והופך לנוזלי ומורחים אותו עם גב של כף על העוגה, לציפוי. מצננים מעט ומגישים. שומרים את העוגה מכוסה בטמפרטורת החדר.

בתאבון ושנה טובה!