נטע-לי כץ - הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

נתח בשר, יין טוב וירקות כחול לבן מושבוצ.

מול כושר הביטוי והניתוח המצוינים והמופלאים שלי, אני לא חושבת שיש במילון מילים שיכולות לתאר את הקסם שנוצר פה. מול העדינות והניחוחות שכבשו לי את החיך והמוח. עד כדי כך שכל מה שאני מעוניינת לעשות זה פשוט להמשיך לנגוס וללעוס.

רעבה תמיד - נטע-לי כץ

10/11/2019


IMG_6854

 החלטתם לצאת לחופשה. אין לכן הרבה זמן אתם מחפשים משהו קצר לסוף שבוע מפנק  וחופשה מהעבודה לא באה בחשבון. כל שנותר הוא לפנטז על רכס הרים ארוך, עטוף במרבדי ירוק בגוונים שונים ואבני בזלת מבצבצות. מידי פעם את רואה עדר פרות.. ועוד קצת נחלים ופתאום בגובה 10 מטר מעל פני הים, נושמת אוויר הרים צלול נשימה ארוכה ואגם קסום נפרש לעינייך, מלווה בשקיעה אדומה וקסומה. לא זו לא הדרך הרומנטית בגרמניה, זה כאן בישראל! ומי שעוד לא יודע היכן זה בגולן ? זו  המרפסת הקסומה של מסעדת מושבוצ.

IMG_6856

אחד הבעיות המרכזיות בארוחת ערב בדייט כאישה, מצפים ממך להיות ליידי. להיות עדינה ורכה, יש כל מיני כללי נימוס כמו להשאיר משהו בצלחת ועוד כאלה שהפסקתי להתעניין. למען האמת אותי הם די מעצבנים. אני אוהבת אוכל, אני אוהבת לאכול. ואני בערך כמו תינוק כל שלוש שעות צריכה לאכול. אנוכי והניאנדרטל שזה מקרה קלאסי לנפילה בפח נסענו לפלא הפליאה רמת הגולן וטרחנו להזמין מקום במסעדת מושבוצ.  כל הנסיעה הטרידה את מוחי מחשבה אחת מה יהיה עם הארוחה, האוכל לעמוד בפיתוי ולהשאיר משהו בצלחת? כמה אוכל להיות ליידי עם הנתח בשר המדמם שינוח לי בצלחת?.

IMG_6851

מסעדת מושבוצ, היא מוסד קולינרי שמתהדר במטבח מקומי עונתי. את הבשר הירקות הפירות הגבינות היינות ושמן הזית ועוד, הכל זה תוצרת כחול לבן,  ועוד יותר תוצרת מקומית מרמת הגולן. את חלקם הם מגדלים ומטפחים בעצמם ואת השאר מייצרים השכנים והחברים מהאזור.

IMG_6852

הבשר הוא אחד מאבני היסוד של המסעדה. הבשר מגיע מעדר בקר מובחר הגדל בשטחי המרעה הפתוחים של רמת הגולן ללא אנטיביוטיקה מניעתית וללא זרזי גדילה.

המסעדה רחבה עם בר ישיבה וחלון גדול לכל האורך הצופה על נוף הכינרת מלווה בנרות והקסם השתלט עלי. כוס יין מקומי מיקב רמת הגולן ומתחילים ...

IMG_6448

למנות ראשונות: פטה כבדים עם צ'אטני תפוחים פיקנטי וקרמל סיידר עם טוסטונים פריכים,  סלט בקר אסייתי – ירקות עונתיים ממשק רגב בוינגרייט אסייתי חמצמץ פיקנטי, ונתחי בקר מלווים בבוטנים. חציל שרוף ביוגורט עם צ'ימצ'ורי חמוציות ואורגנו...וכמובן את לחם הבית עם 2 מטבלים מיוחדים. לא הפסקנו להתפעל, המנות היו  צבעוניות ומלאות חיים. ארומה מתקתקה לצד חריפות מעקצצת עם טעם מתמשך. חומרי הגלם משובחים, שילוב נכון של טעמים, דיוק בתיבול, כזה שגורם לך לא להניח את המזלג אך בעיקר להתלבט מביס לביס במה אני נוגסת שוב.

לרגע אפילו שכחתי את היותי יושבת עם גבר מגזע משובח, כזה שמותיר אחריו שובל של לבבות, האם גם הוא ששכח שאני שם? האם הפסדתי המערכה הראשונה לטובת מושבוצ?

הניאנדרטלי נהם לו בקטנה, טעים לי זו הייתה בחירה מצוינת של מסעדה.

IMG_6850

 הפסקה קלה מלווה בכוס יין אדום מיקב רמת הגולן, יצאנו למרפסת המופלאה של המסעדה על מרבד ירוק לנוף הכינרת ולרגע אתה נושם! אתה נושם וממלא את החזה נשימה ארוכה של עונג צרוף, כזו שגורמת לך לצלול אל עולם שכולו טוב.

 אנחנו חוזרים להתיישב מוכנים לעיקריות בכל זאת הבשר הוא גולת הכותרת ואבן היסוד של המסעדה.

IMG_6857

ראמפ סטייק עגלה – 300 גרם נתח מחלקו האחורי של העגלה, דל בשומן בעל טעמים עדינים במידת עשייה מדיום. ואנטריקוט פרת הולשטיין – 300 גר עתיר בטעמים בעל רמת שומן בינונית.. צלחות הבשר שהמלצרית הביאה עימה לשולחם היו עם ריח משכר והמראה מגרה, בשר עסיסי ונימוח. מידת הצלייה מדויקת להפליא, אמחייה! הגעתי לגן עדן והוא נמצא במושבוצ ברמת הגולן.

IMG_6855

 מול כושר הביטוי והניתוח המצוינים והמופלאים שלי, אני לא חושבת שיש בלכסיקון מילים שיכולות לתאר את הקסם שנוצר פה. מול העדינות והניחוחות שכבשו לי את החיך והמוח. עד כדי כך שכל מה שאני מעוניינת לעשות זה פשוט להמשיך לנגוס וללעוס.

מרימה את ראשי מהצלחת הריקה למשעי והניאנדרטל  מחייך אלי. "מיותר לשאול איך היה לך כשמביטים בצלחת". סמוקה ומחייכת מבינה שיכולה להיות שהפסדתי גם במערכה שנייה. אם כבר להפסיד למושבוצ אז זה להפסיד בכבוד ואת הקיבה שלי ריפד נתח בשר אלוהי שהייתי אוכלת אותו שוב, ושוב ושוב..

מושבוצ מספקת חווית בילוי אולטימטיבי, יין טוב, בשר משובח ואווירה קסומה שגורמת לחדרי הלב שלך לפרפר משמחה וצהלה, כזו שגורמת לעור הפנים שלך להצעיר בכמה שנים טובות. ולהתרווח בהנאה צרופה.

IMG_6471

אירועים קרובים שאסור להחמיץ:

מסעדת מושבוצ מזמינה אתכם לחוויה חד פעמית, סדנת פירוק מעשית של רבע קדמי.

בחצר המסעדה נתלה שני רבעים קדמיים ונפרק אותם יחד לנתחים. הם מדרכים אתם מקצבים, חזה צוואר, אסאדו, צלעות כתף, כתף מרכזית, פילה מדומה, שריר קדמי וכמובן אנטריקוט. להזמנת מקומות : 04-6795095 .

מידי שבוע מושבוצ עורכת שוק איכרים בחצר המסעדה, גם פירות ירקות ובשר לסופ"ש, גם ארוחת ערב או צהריים. מיטב התוצרת המקומית מרמת הגולן.

בשר משובח, ירקות פירות טריים, ביצים, דבש, שמן זית, יין, בשרים מעושנים ודוכן המבורגר ובירה. מלפפונים, דלעות, עגבניות, פלפלים, תפוז דם, לימונים ומנגו.

יום חמישי 17:00-21:00 בחצר המסעדה.

יום שישי 11:30 – 14:00 במשק רגב במעלה גמלא.

   לכו לרכוש וליהנות!

הייתה לעסה, בלסה והתענגה על כל ביס ונתח העונג הבא...

שלכם,

רעבה תמיד

נטע-לי כץ