מבשלת משהו - הבלוג של אסנת חזן

תפוחי אדמה ופטריות בשמנת

מה עושים כשממהרים אבל בכל זאת רוצים להכין תפוחי אדמה בשמנת? משתמשים בתפוחי אדמה מבושלים מראש...

אסנת חזן

26/09/2017


pf3

 סבתי הברלינאית לא הייתה בשלנית גדולה.

אבל היו כמה מאכלים... כאלה שכשאני רק נזכרת בהם... איזה זיכרונות, ריחות וטעמים הם מעלים. מאכלים שגם מי שלא גדל עליהם לא יכול להפסיק לאכול.

אחד המאכלים האלה הוא תפוחי אדמה עם פטריות בשמנת. תפוחי האדמה האלה, כמה שהם פשוטים, ככה הם טעימים. אפילו יותר.

לא אכלתי אותם הרבה מאוד זמן, עד שבביקור בשוויץ לפני כמה שנים, נתקלתי בהם שוב ונזכרתי. נזכרתי בכל מה שכבר שכחתי וגם בדרך ההכנה שלהם.

תפוחי האדמה האלה כל כך טעימים... אלא שתהליך ההכנה שלהם מייגע ולא מאפשר ספונטניות והתארגנות ברגע האחרון.

לפני כמה ימים השתתפתי בסדנת בישול בריא בחסות 'שטראוס' ו'סלונה' עם הלית סביר לבישול בריא. הלית השתמשה בסדרת מוצרים מצוינת של שטראוס שכוללת ירקות מבושלים ומוכנים לאכילה - 'טעם הטבע'. התנסינו בירקות השונים אבל במיוחד בסדרת תפוחי האדמה המוכנים לאכילה, כאלה שממש גרמו לי להרגיש שהנה סוף סוף יש לי סו שף משלי, שמכין את הירקות מראש ומקצר את זמן הבישול.

 נו, ברור שמיד חשבתי על תפוחי האדמה האלה שלוקח כל כך הרבה זמן להכין וכל כך מהר לחסל. לכן החלטתי לפרסם את אופן ההכנה גם כאן בבלוג כדי שכולם יוכלו ליהנות.

 pf2

תפוחי אדמה ופטריות בשמנת

החומרים:

1 חבילה של פלחי תפוחי אדמה מבושלים בקליפה מסדרת 'טעם הטבע' של שטראוס

1 חבילת פטריות טריות חתוכות לפרוסות

3-2 בצלים קצוצים

1 שמנת לבישול

100 גרם פרמזן מגוררת

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן. מוסיפים את מיכל השמנת ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית חסינת חום ושופכים מעל את תערובת הפטריות והשמנת.

מפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגוררת ואופים בתנור עד שהגבינה מתחילה להזהיב.

pf1

כדאי לכם לנסות...

בתאבון!