picanteria - הבלוג של כרמל מילנר-סער

פשטידת קישואים קלה ומעולה

פשטידת קישואים ובצל, פשוט יוצאת מן הכלל

כרמל מילנר-סער

28/05/2018


פשטידת קישואים קלה ומעולה, שאמא שלי גילתה לי את המתכון שלה לפני שנים. מאז, הפשטידה עברה שינויים ושדרוגים והפכה בריאה יותר וטעימה לא פחות.  יש שיעדיפו להוסיף לה גם גבינות משלל סוגים, בעיניי כמו שהיא, עם קישואים ובצל, זה יוצא פשוט מושלם.

מתכון קל הכנה ומהיר אכילה. נפלא לארוחת צהריים משביעה בבית/ בעבודה או לארוחת ערב טעימה לצד סלט טרי.  מומלץ לחמם ממש מעט אם לא אוכלים מיד אחרי ההכנה, או פשוט להוציא מהמקרר לכמה דקות ולאכול בטמפ' החדר.

לפני צלמת: כרמל מילנר-סער

לפני צלמת: כרמל מילנר-סער

 

פשטידת קישואים ובצל של כרמל

(פיירקס מלבני גדול/ תבנית ח"פ גדולה או 2 בינוניות)

המרכיבים:

5 קישואים גדולים מגורדים גס בפומפייה

3 בצלים בינוניים קצוצים קטן

1 וחצי כוסות של קמח תופח (אם אין אפשר קמח רגיל+חצי שקית אבקת אפיה)

3/4 כוס שמן קנולה

3 ביצים

מלח

פלפל שחור טחון

בדרך לתנור צלמת: כרמל מילנר-סער

בדרך לתנור צלמת: כרמל מילנר-סער

 

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

2. מגרדים את הקישואים המקולפים על הצד הגס של הפומפייה.

3. שמים את הקישואים במסננת לפחות לחצי שעה.

4. סוחטים היטב את הקישואים ושמים בתוך קערה גדולה.

5. מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת כל שאר המרכיבים.

6. מתבלים במלח ובפלפל טחון, לפי הטעם ומערבבים הכל היטב.

7. מרססים את התבנית/ות בתרסיס שמן קנולה/זית ושופכים פנימה את הבלילה.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כשעה, או עד שהחלק העליון של הפשטידה משתזף ואף משחים והפשטידה מתייצבת.

9. מוודאים שהחלק התחתון ללא נוזלים ומוציאים החוצה להתקרר.

10. מומלץ לאכול חמים או בטמפרטורת החדר. ניתן לקרר ולאכול עד 3 ימים מיום ההכנה.

פשטידת קישואים ובצל שחומה וטעימה צלמת: כרמל מילנר-סער

פשטידת קישואים ובצל שחומה וטעימה צלמת: כרמל מילנר-סער

 

טיפ 1: מאחר שהקישוא הוא ירק שמגיר לא מעט מים, מומלץ לגרד בפומפייה ולשים את הקישואים במסננת, אפילו כמה שעות לפני ההכנה אם אפשרי ובכל מקרה,  יש לסחוט אותם היטב לפני שמוסיפים אליהם את שאר המרכיבים.

טיפ 2: אל תוותרו על השחמת הפשטידה מלמעלה. זה החלק הכי טעים שלה. (ראו תמונה).

 

בתיאבון,

כרמל.