fannyrothstein - הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

פאי שוקולד במילוי שוקולד לבן ויוגורט

עוגת הגבינה שלי לשבועות היא : עוגת יוגורט עם שוקולד לבן. לא להיבהל : יש גם דרך קיצור אליפות. טעימה, קלה, מעניינת ושוחה נגד הזרם. לא שמנת כבדה, לא פילדלפיה, לא תחתית פירורים ועליונית פירות. סתם פאי שוקולד קסום ממולא בטוב של שוקולד לבן ויוגורט. פאי אלגנטי. יאללה, בואוו נצא לדרך לבצק הפאי 1 כוס […]

פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

05/06/2016


עוגת הגבינה שלי לשבועות היא :

עוגת יוגורט עם שוקולד לבן.

לא להיבהל : יש גם דרך קיצור אליפות.

IMG_0369

טעימה, קלה, מעניינת ושוחה נגד הזרם.

לא שמנת כבדה, לא פילדלפיה, לא תחתית פירורים ועליונית פירות.

סתם פאי שוקולד קסום ממולא בטוב של שוקולד לבן ויוגורט.

פאי אלגנטי.

יאללה, בואוו נצא לדרך

לבצק הפאי

1 כוס קמח מנופה

1/3 כוס קקאו

1/3 כוס סוכר

75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה שלמה

טיפונת מלח

מעט ווניל

למילוי

200 גרם שוקולד לבן מומס על בן-מארי (סיר מים רותחים שמעליו קערה ובה השוקולד שנמס מהאדים של המים)

2 ביצים מופרדות

2 כפות שמן קנולה

250 גרם יוגורט לבן רגיל

2 כפות סוכר

כוס חלב

2 כפיות ג׳לטין גדושות.

לעיטור 

100 גרם שוקולד מריר או שוקולד

054

 

איך

לקערה להוסיף את הקמח המנופה, אבקת קקאו וסוכר ולערבב . להוסיף את קוביות החמאה הקרה ולפורר היטב בידיים , עד שמתקבלת תערובת פירורית.

להוסיף את הביצה השלמה ולאחד את החומרים לעיסה אחת .

זהירות - אין ללוש יתר על המידה , רק לאחד במהירות ובזריזות לעיסה, לשטח על ניילון נצמד ,לעטוף ולהכניס למקרר.

למילוי 

1. את השוקולד הלבן להניח בקערה שמונחת מעל לסיר מים רותחים (בן מארי) ולהמיס אותו .להוסיף את שמן הקנולה.

2. שימו לב, יש קושי להמיס שוקולד לבן והוא לא מתמסר לאדים כמו אחיו החום. לכן הוא יתחיל לימס רק לאחר הוספת השמן שמעודדת את המסת השוקולד הלבן.

3. להוסיף לחלב את הג׳לטין בתוך קערה שמתאימה לבן מארי ,לערבב ולהמתין מספר דקות.

4. לאחר שהשוקולד נמס היטב. לטרוף במטרפה ולהוריד מהאש.

5. לאחר שמסירים את קערת השוקולד מהבן מארי, להעלות את קערת החלב והג׳לטין ולערבב היטב עד שהתערובת מתחממת והג׳לטין נמס.

6. לטרוף לשוקולד, במהירות רבה, שני חלמונים וסוכר.

7. לטרוף לתוך השוקולד את החלב והג׳לטין.

8. לטרוף לתוך השוקולד את היוגורט.

9. להקציף את החלבונים ולהוסיף אותם בתנועת קיפול לתערובת השוקולד.

10. להניח בצד להתקרר.

לבצק להדליק את התנור לטמפורטורה של 180 מעלות.

להוציא את הבצק ולרדד עיגול , להעביר לתבנית פאי מתפרקת.

לדקור היטב את הבצק ולהניח מעליו נייר אפייה. לאפות אפייה עוורת.

(אפייה עוורת: מניחים על הבצק נייר אפייה וממלאים את התבנית בשעועית יבשה, או חומוס שמהווים משקולת המונעת מהבצק להתנפתח. השעועית היא לשימוש רב פעמי).

אופים  הפאי עם השעועית במשך כ-10 דקות.

מוציאים מהתנור, מוציאים את השעועית ואת נייר האפייה .

מחזירים את התבנית וממשיכים לאפות עוד כ- 15-20 דקות.

125

מוציאים את הפאי מצננים כחצי שעה , מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ומצננים עד שהשוקולד הלבן מתגבש.

הערה חשובה להכין את הבצק ולצנן אותו לפני שמכינים את המילוי כדי להימנע ממצב שהמילוי נקרש טרם שהבצק אפוי ומצונן.

ממיסים את השוקולד החום על בן מארי (שעדיין שממשיך לשמש אותנו כבר פעם שלישית)  ומזליפים אותו באמנות על הפאי שהצטנן.

מצננים שוב , לפחות עוד שעתיים.

הערה מספר 2 יש גם דרך קיצור:

א. להשתמש בבצק פריך.

ב. לרסק במג׳ימיקס 200 גרם פתי בר שוקולד + 100 גרם חמאה מומסת + 2 כפות סוכר ולרפד תבנית פאי . לצנן כחצי שעה. חשוב להדק היטב את התערובת שלא תתפרק).

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

042