fannyrothstein - הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

ארנצ'יני - תפוזוני אורז במילוי מוצרלה

ארנצ׳יה באיטלקית הוא תפוז. וארנצ׳יני הם תפוזונים קטנים. המאכל הטעים הזה מגיע מדרום איטליה ובמקור ניצל שאריות של אורז מבושל שנשארו בבית. אני, ניצלתי שאריות של ריזוטו עגבניות. אם גם לכם יש שאריות של אורז מבושל, כל אורז, עם ירקות, בלי ירקות, מתובל , לבן - כל אורז שבושל יכול לשמש בסיס לארנצ׳יני המטריפים האלו. […]

פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

28/05/2016


044

ארנצ׳יה באיטלקית הוא תפוז.

וארנצ׳יני הם תפוזונים קטנים.

המאכל הטעים הזה מגיע מדרום איטליה ובמקור ניצל שאריות של אורז מבושל שנשארו בבית.

אני, ניצלתי שאריות של ריזוטו עגבניות.

אם גם לכם יש שאריות של אורז מבושל, כל אורז, עם ירקות, בלי ירקות, מתובל , לבן - כל אורז שבושל יכול לשמש בסיס לארנצ׳יני המטריפים האלו.

אם מנצלים שארית אורז קיים - חשוב להוסיף מספיק גבינה מגוררת וביצים.

אם לא , הכנת האורז ממש פשוטה.

אם מכינים מההתחלה שווה להשתמש מראש באורז עמילני, כמו אורז לריזוטו ,אבל לא חובה.

יאללה, בואו נצא לדרך

013

מה 

לאורז: כוס אורז, 1/4 כפית מלח,2 כוסות מים וכף גדושה חמאה. להרתיח, להנמיך, לכסות ולבשל כ-15 דקות. להניח להצטנן כחצי שעה.

לעיסה: ביצה אחת שלמה, 2 כפות פרמז׳ן מגורר.

למילוי: קוביות מוצרלה בגודל של 2x2 ס״מ בערך.

לטיגון: 3 קערות: אחת עם קמח, אחת עם ביצה טרופה ואחת עם פירורי לחם.

030

איך

מערבבים את האורז המצונן עם הפרמז׳ן המגורר והביצה.

לאחר שמערבבים את העיסה היטב.

לוקחים כף מלאה גדושה של תערובת, ובידיים רטובות ממים משטחים אותה על כך היד. נועצים קובית מוצרלה וסוגרים את העיגול.

מגלגלים היטב לעיגול שלם.

033

טובלים בקמח, בביצה ואחר כך בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק .

מגישים חם.

048

המוצרלה נמסה והארנצ׳יני מטריפים.

יש הנוהגים להגישם עם רוטב עגבניות, מיותר לדעתי. אבל סלט רענן וטעים יתאים מאוד פה.

לשיקולכם.

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

045