הבית של יעל - הבלוג של קפה ומאפה-ושאר ירקות

גבינה ולימון

קינוח גבינה ולימון,כמה פשוט ככה טעים, לבוקר של שבת מפנקת,או סתם כך אחרי עוד יום מתיש, כמעט כלום מצרכים,ומעט עבודה. המתכון של חן שוקרון-התוצאה שלי. לשכבת הביסקוויטים-קוקוס 150 גרם ביסקוויטים טחונים דק 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון 50 גרם חמאה מומסת לשכבת הגבינה-לימון: 1 גביע (250 גרם) גבינה (ניתן להשתמש בגבינה בעלת 5% שומן ועד […]

קפה ומאפה-ושאר ירקות

15/07/2014


קינוח גבינה ולימון,כמה פשוט ככה טעים,

לבוקר של שבת מפנקת,או סתם כך אחרי עוד יום מתיש,

כמעט כלום מצרכים,ומעט עבודה.

המתכון של חן שוקרון-התוצאה שלי.

לשכבת הביסקוויטים-קוקוס

150 גרם ביסקוויטים טחונים דק

1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון

50 גרם חמאה מומסת

לשכבת הגבינה-לימון:

1 גביע (250 גרם) גבינה (ניתן להשתמש בגבינה בעלת 5% שומן ועד גבינת מסקרפונה בעלת 40% שומן)

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית תמצית וניל

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות (25 גרם) אבקת סוכר מנופה

לעיטור:

שבבי קוקוס מקורמל

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים את הביסקווטים יחד עם הקוקוס לתערובת פירורית. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.

מכינים את שכבת הגבינה-לימון: טורפים היטב בקערה את הגבינה עם הסוכר, מיץ לימון ותמצית וניל לתערובת אחידה. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה, ומקפלים בהדרגה את הקצפת לתערובת הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה. תתקבל בלילה נוזלית יחסית וזה בסדר.

מרכיבים: מניחים בבסיס כל כוס 1-2 כפיות מתערובת הביסקוויטים קוקוס (לא מהדקים). מניחים מעל 2-3 כפיות של תערובת הגבינה.

חוזרים על השכבות שוב – שכבת ביסקוויטים ושכבת גבינה, לבסוף מעטרים במעט קוקוס מקורמל. שומרים בקירור עד להגשה (שעה אחת לפחות ורצוי אף יותר)

10300961_804678912876057_3188137750686909194_n

10422239_804678716209410_3344825545061740383_n

10407429_804678532876095_4151155917124501803_n