Homeals - הבלוג של Homeals

קציצות עדשים קיציות

  מתכון של דנה שניטמן קציצות עדשים ופטריות, מתאימות לארוחה צהריים או ערב קלילה, צמחונית ובריאה מחומרי גלם מזינים, בימי הקיץ החמים. ההכנה קלה מאד, אבל כדאי לתכנן כמה שעות מראש, כדי להספיק להשרות את העדשים במים למשך כמה שעות. הקציצות אפויות ומומלץ להגיש אותן לצד ירקות חתוכים. קציצות העדשים והפטריות מתאימות מאד גם כנשנוש, […]

Homeals

09/07/2014


 

מתכון של דנה שניטמן

קציצות עדשים ופטריות של דנה שניטמן (צילום: דנה שניטמן)

קציצות עדשים ופטריות, מתאימות לארוחה צהריים או ערב קלילה, צמחונית ובריאה מחומרי גלם מזינים, בימי הקיץ החמים. ההכנה קלה מאד, אבל כדאי לתכנן כמה שעות מראש, כדי להספיק להשרות את העדשים במים למשך כמה שעות.

הקציצות אפויות ומומלץ להגיש אותן לצד ירקות חתוכים.

קציצות העדשים והפטריות מתאימות מאד גם כנשנוש, ואפשר לארוז אותן בקלות ולקחת לפיקניק.

בונוס נוסף: הקציצות אינן מכילות גלוטן.

הכמויות שבמתכון מתאימות ל-25-30 קציצות.

רוצים לקבל ארוחת צהריים מוכנה עד הבית או למשרד? היכנסו ל-Homeals

 

החומרים הדרושים:

3/4 כוס עדשים שחורות, מושרות במים קרים לכמה שעות או למשך הלילה

1 סלסלה של פטריות שמפניון, קצוצות דק

1 בצל גדול קצוץ

1 קישוא מגורר גס וסחוט היטב מנוזלים

3-4 כפות שקדים טחונים

1 ביצה

4 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת

מלח

פלפל

שמן זית

אופן ההכנה:

1. מבשלים את העדשים במים עד לריכוך ומסננים.

2. מועכים את העדשים במעבד מזון למחית לא הומוגנית, כך שחלק מהעדשים נשארות שלמות. מעבירים לקערה גדולה.

3. מטגנים את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומאדים מספר דקות, ממליחים ומפלפלים. מעבירים לקערה עם העדשים.

4. מוסיפים את שאר חומרי הקציצות, מערבבים היטב, ממליחים ומפלפלים עוד קצת. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה עד שעה.

5. מחממים את התנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ו"מלטפים" אותו בשמן זית.

6. צרים מהתערובת קציצות עגולות, משטחים מעט ומניחים על נייר האפייה. מזלפים מעט שמן זית מלמעלה, מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד להתייצבות והזהבה קלה של הקציצות.

7. זורים מעט מלח גס בסוף האפיה ומזלפים טחינה גולמית לפני ההגשה.

בתיאבון

תנו לנו לייק בפייסבוק