יום הולדת מופחת סוכר

חוגגים בקרוב יום הולדת לילדים? עם קצת יצירתיות אפשר לוותר על הממתקים, צבעי המאכל ועוד סוכרים. כל הרעיונות למסיבה בריאה ומהנה

גליה לנגלי-ג'וטר

17/12/2013


זה הרי ענין של כמה ימים עד שתגיע אליכם ההזמנה הבאה למסיבה בכיתה או בגן, שלא לדבר על זו שתערכו בעצמכם ליורשי העצר במהלך השנה. אם החלטתם, בפראפרזה על השיר, "שבריאה ושונה תהא השנה" - הנה כמה דרכים להפוך שלושים ומשהו מסיבות יום הולדת בשנה לחגיגה לעיניים, לשיניים ולבטן.

אז איך משיגים את אותו אפקט צבעוני, מתוק ויצירתי עם קצת מחשבה ובמינימום צבעי מאכל?

1. צור צורה

יש שניצל בצורת דינוזאורים, פסטה בצורת חיות ואפילו דגני בוקר בצורת אותיות - וללירון שמעוני יש רעיון מהפכני - למה לא להגיש ג'ונגל של מיני-פיצה ביתית?

אם אתם מתכננים להגיש פיתה או כריך עם ממרח, תוכלו להוסיף להם עניין בעזרת אותם חותכני כוכב, לב או אפילו עיגול שנחתך בשולי כוס, והם יהפכו כל חומוס ומלפפון חמוץ סטנדרטי לאטרקציה.

ומה לגבי פירות בצורות? הכינו פירות חתוכים בצורת לבבות, כוכבים או עיגולים, ותראו את הילדים מתלהבים.

2. קשת של צבעים

את נחשי הגומי, מרשמלו, מסטיקים, ועוד ממתקים זרחניים נחליף בעקרון ה"חמישה ביום" הבריא בקלי קלות, גם על שולחן יום ההולדת. כל מה שצריך הוא מגש גדול, קוביות או עיגולי פירות וירקות וקצת מחשבה יצירתית - הניחו את הפירות בעיגולים, קשתות, כוכבים, אלכסונים, שטוחים, תלת-מימדיים – השמיים הם הגבול! אפשר גם לשלב את הילדים ביצירת המופת הזו.

אין גבול ליצירתיות

אין גבול ליצירתיות. צילום: Thinstock

ועוד רעיון הוא להגיש מקלות של גזר, פלפלים בכל הצבעים ומלפפונים בכוסות חד פעמיות שקופות -  הילדים שלי קוראים לזה "נרות חנוכה". המתקדמים יוסיפו מטבלים על בסיס גבינה, חומוס וטחינה.

3. לא רק סוכריה על מקל

יש משהו מענג, ילדותי וקסום בלהחזיק מקל ובקצהו תופין מתוק. אבל במקום צירוף של חומרים מלאכותיים ומנוי שנתי לרופא השיניים, אפשר להכין, לשפד ולנעוץ (לא לשכוח לקטום את השפיץ בקצה הקיסם) פירות העונה.

שיפודים יפים ובריאים

שיפודים יפים ובריאים. צילום: Thinstock

את כדורי השוקולד/תמרים של לירון, שמכינים מבעוד מועד, מצננים, נועצים בקיסמים קטנים. אם אתם ילדי שנות השבעים, בטח גם לכם היה בבית סיר פונדו. בגירסא הקלה אפשר פשוט לטבול תותים, עיגולי בננות או ענבים בשוקולד מומס, לצנן מעט ולנעוץ על שיפודים.

ומה דעתכם על עוגיות חמאה חתוכות לצורות שונות ומשופדות מיד לאחר האפייה? אצלנו זה היה להיט.

4. קשטו זאת בעצמכם

במקום בצק סוכר תלת מימדי או ציפוי עתיר שמנת, השתמשו באביזרים מעולם המשחקים של הילד – מגרש כדורגל, בובות, דמויות לגו, ומה לא בעצם (כמובן  שזוכרים להסיר את הכל  לפני החיתוך). העוגה יוצאת מהממת ואף ילד לא רב על החתיכה עם הכי הרבה סוכריות. אפשר כמובן להשקיע בקישוט שולחן יום ההולדת לפי נושא או צבע, בהתאמת כוסות וצלחות ואביזרים אחרים מחנות החד-פעמי או ממה שיש בבית.

5. אין חגיגה בלי עוגה (אבל אולי  קצת יותר בריאה)

"אפשר לקחת כל עוגה בחושה ולהחליף לפחות 50% מקמח לקמח מלא, לדאוג שתוספת השמן תגיע משמן קנולה וכבר עשיתם חצי עבודה" אומרת תרצה שני, תזונאית ילדים. "ניתן גם לצמצם את כמות הסוכר במעט", ואני מוסיפה להמלצה גם להחליף חלק מהשמן ברסק תפוחים. וככה אני אופה את זה:

1 כוס קמח מלא

1 כוס קמח לבן

1 כפית אבקת אפיה

½ כוס קקאו

3 ביצים

1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק

½ 1 כוסות סוכר (אפשר להמיר חלק ממנו לסילאן או דבש)

כפית תמצית וניל איכותית

½ כוס מים

מנפים יחד את החומרים היבשים, ומוסיפים אליהם את תערובת הביצים עם השמן, הסוכר והוניל ולבסוף מוזגים פנימה גם את המים, עד לקבלת בלילה במרקם אחיד.

אופים כארבעים דקות ב-180 מעלות או עד שקיסם נעוץ במרכז העוגה יוצא יבש.

שימוש בחומרים איכותיים

שימוש בחומרים איכותיים. צילום: Thinstock

רעיונות כאלה ואחרים, תוכלו למצוא בקבוצת תזונת ילדים בעידן השפע.

***

לקבלת תפריט אישי מאוזן המשלב את האוכל שהילד שלכם אוהב - הקליקו כאן.