daphnalewis - הבלוג של קוקיה - אפיה ללא גלוטן

עוגת הגבינה של דפנה כהן

עוגה גבוהה, מרשימה ונימוחה. שווה כל ביס.

קוקיה - אפיה ללא גלוטן

07/06/2016


את המתכון לעוגת הגבינה המאלפת הזאת, קיבלתי לפני מעל 20 שנה מחברתי דפנה, שלצערי, איננה עוד איתנו.

לקראת שבועות, כשהחלטתי שגם אני צריכה לתרום עוגת גבינה אחת לטובת החג, התחלתי לחפש מרשם לעוגה ממחברת המתכונים שלי, כשפתאום נתלש לו דף אחד ונפל על הרצפה.

כשהרמתי אותו, גיליתי את המתכון היחידי שהיא השאירה לי.

ידעתי שזה אות משמיים.

היא באה לומר לי שלום וביקשה להעביר את העוגה בירושה.

אז אני משתפת את המתכון (בשידרוג שלי) עם הרבה אהבה משתינו…

 

עוגת גבינה

במקור, העוגה מגיעה ללא תחתית בצק. אני מצאתי שהיא מגירה נוזלים קצת, לכן הוספתי מתכון לתחתית בצק.

 

 חומרים:

7 ביצים מופרדות (בטמפרטורת חדר)

1/2 1 כוסות סוכר

1 ק״ג – גבינת שמנת (אפשר דלת שומן)

3 כפות – קמח ללא גלוטן

כפית – תמצית וניל משובחת

מיץ מ- 1/2 לימון

1 כף – אבקת אפיה

* למי שאוהב בסיס (כמוני) – יש לרסק לפרורים גסים 200 ג׳ עוגיות ללא גלוטן, לערבב עם 120 ג׳ חמאה מומסת, לשטח על תחתית תבנית מספר 26 המרופדת בנייר אפיה ולהדק.

הכנה:

1. בקערה אחת, להקציף את חלבוני הביצים (לבן) עם 1/2 כוס סוכר לקצף רך ומבריק.

2. בקערה שניה, להקציף את החלמונים (צהוב) עם שאר הסוכר לקציפה בהירה ומעט תפוחה.

3. להוסיף לקערת החלמונים (צהוב) את שאר חומרי העוגה.

4. להפריש 1/3 מקצף החלבונים (לבן) ולשים בצד.

5. לערבב בתנועות מעטפת את הקצף לתוך תערובת העוגה.

6. להניח על בסיס תבנית עגולה 26 ס״מ נייר אפיה.

7. להעביר את התערובת לתבנית, לישר במרית.

8. למרוח את שארית הקצף בזהירות על העוגה.

9. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, באמצע התנור,  40-50 דקות עד הזהבה.

10. לצנן בתנור מכובה לפני הוצאת העוגה.

11. לשמור במקרר מכוסה.

 

חג שמח אנשים!