עניינימים - הבלוג של מיכל יפה

מאפה שאריות (וקצת טריות) מכל השבוע

המקרר שלכם מפוצץ בשאריות אוכל או בשקיות פתוחות? תוך כמה דקות אפשר להפוך את הכל לאוכל חדש וטעים

מיכל יפה

07/10/2017


michaly_sheeriot_car

ובימים ההם היו החגים בארצנו. ואתם יודעים איך זה בחגים – אוכלים יותר מדי ועדיין יש שאריות במקרר, כי אוכל לא זורקים, וגם יש שאריות של חומרי גלם: פה חצי צרור פטרוזיליה, שם כמה עגבניות או תפוחי אדמה. בקיצור, המקרר נראה כמו בלגן אחד גדול ובכל זאת יש תחושה שאין מה לאכול.

אז מה הפתרון, אתם שואלים? מאוד פשוט. אני קוראת לזה אוצרות אוכל. לא כמו אוצרות של אינדיאנה ג’ונס אלא כמו אוצרות של תערוכה. אוספים חלקי מזון שונים ומקבצים אותם לכדי תערוכה. כלומר לכדי אוכל חדש. בסדר בסדר, זה היה קצת פלצני. אפשר גם להגיד שהפתרון הוא פשוט לפשטד את האוכל שנשאר.

michaly_sheeriot2

יהיה קצת קשה לתת פה מתכון, כי זה תלוי במה שיש לכם במקרר, אבל הנה כמה עקרונות:

ביצים: הן מה שיאחד את הכל. יש לכם ביצים – אין לכם דאגות, כי זה מתאים לכל סוגי האוכל (להבדיל מקוטג’, למשל, שגם מדביק יפה, אבל לא מתאים לכל דבר).

אורז: חומר גלם נפלא לפשטידות וחוסך את הצורך בהוספת קמח.

תבלינים: גם אם האוכל המקורי שלכם הוא כבר מתובל, עדיין תצטרכו לתבל גם את האוכל החדש.

וזה הכל. מוזמנים לנסות ולספר לי מה הכנסתם למאפה השאריות שלכם ואיך יצא.

המאפה שלי (בסדר, פשטידה. אבל יש אנשים שנרתעים מהמילה פשטידה) כולל פרוסות תפו”א מבושלים בתור שכבה ראשונה ומעליהן תערובת של אורז, ביצים, עגבניות שרי, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה ועיטורי עגבניות מיובשות, ולמעלה שמתי זרעי דלעת לקישוט.

בתיאבון!