עניינימים - הבלוג של מיכל יפה

סושי כוסמת

זה טעים, זה בריא, זה מקורי וזה ממש לא מה שחשבתם

מיכל יפה

09/09/2017


sushi_kosemet

לפני הכל בואו נדבר רגע על כוסמת. פעם לא יכולתי לסבול כוסמת. לא הבנתי איך אנשים מסוגלים לאכול את זה. הרי מדובר במשהו ממש מסריח, לפני ואחרי ההכנה. ואז גילו לי את סוד הכוסמת הירוקה.

כוסמת ירוקה היא כוסמת לא קלויה, והיא לא מסריחה! לא לפני ההכנה ולא אחריה. היא בריאה מאוד, מכילה כמות נחמדה של חלבון וגם של מגנזיום, סידן, ברזל ועוד. הערך הרפואי שלה נובע בעיקר מהמצאות נוגד החימצון בשם רוטין. הרוטין הוא נוגד חימצון שמחזק בעיקר כלי דם.

עוד דבר שכדאי לדעת על כוסמת. אין לה כל כך טעם. זה טוב, כי אפשר לשלב אותה עם הרבה טעמים אחרים והיא תשתלב בשמחה. שחקנית קבוצתית מושלמת.

את הקונספט של סלט סושי עשיתי כבר הרבה פעמים. סלט סושי זה סושי לעצלנים. מכינים אורז, מערבבים אותו עם הרוטב של הסושי ואז מוסיפים לא את התוספות של הסושי. אגב, לדעתי זה יעבוד גם בגרסת הגלגול המסורתית. לי פשוט אין סבלנות לזה.

להלן המתכון:

המצרכים: 

2 כוסות כוסמת ירוקה

8 כפות חומץ אורז

4 כפות סוכר

½ כפית מלח

2-3 אצות נורי

אבוקדו

2-3 גזרים

2-3 מלפפונים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הכוסמת עד שמוכנה, ביחס של 2 כוסות מים על כוס כוסמת.

2. בזמן שהיא מתבשלת מבשלים בסיר קטן את חומץ האורז, הסוכר והמלח, עד שהשניים האחרונים נמסים. אגב, אפשר לשים פחות סוכר ובמקומו להוסיף קצת מירין.

3. אחרי שהכוסמת מוכנה, שופכים עליה את תערובת החומץ ומערבבים היטב. נותנים לכוסמת להתקרר.

4. טוחנים או חותכים בדרך אחרת את האצות. מומלץ לקלות אותן קודם על הגז (כמה שניות מכל צד על אש גלויה).

5. חותכים את כל התוספות לחתיכות קטנות.

6. מערבבים הכל.

7. לפני ההגשה מסיפים רוטב סויה.

בתיאבון!