אשת הדיגטל - הבלוג של דקלה

פריטטה עם תפוחי אדמה ועגבניות

ארוחת ערב טעימה וקלילה לפסח, פריטטה תפוחי אדמה, עגבניות וגבינה. ארוחת ערב בטעם של חו"ל או כמה אני צריכה חופש.

דקלה

25/03/2017


פסח כבר כמעט בפתח
אני לא מריחה את האביב אלה את החופש שכמעט מגיע

התקופה לפני החגים היא תמיד תקופה מטורפת בעבודה, הקמפיין של החגים צריך לעלות שבוע לפני החג,
רק שיומיים לפני הדד ליין מגיעים להחלטה איך ומה הולך להיות, הכול תמיד אבל תמיד ברגע האחרון, למרות שהפעם אמרנו שנערך בזמן  (מצד שני אנחנו תמיד אומרים את זה)

אז מבחנתי פסח זה הדדליין שלי לעוד כמה זמן יש לי בכדי לנשום שוב.
אז בשביל מי שלא טס ונשאר פה , וזה כולל גם אותי, מתכון לארוחת ערב בניחוח אטלקי שמצוינת לפסח, מנה קלילה ומאוד טעימה שטובה  גם בשאר השנה.

IMG_20170325_220807_344

מצרכים:
3-4 ביצים (תלוי בגודל המחבת)
10 תפוחי אדמה קטנים
בצל (אני השתמשתי בסגול )
שום כתוש דורות
5 עגבניות שרי
גבינת פטה (אפשר כל גבינה שאוהבים או שיש בבית/צהובה/צפתית)
מלח
פלפל
ארגנו טרי
פפריקה

אופן ההכנה
חותכים את תפוחי האדמה לרבעים , משמנים מחבת ב2 כפות שמן זית ועל אש ממש נמוכה מטגנים את תפוחי האדמה, עד שהם מזהיבים מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן למספר דקות נוספות
בקערה קטנה מפוררים את הפטה או כל גבינה אחרת שבחרתם, מוסיפים את התבלינים ומוסיפים למחבת לדקה או שתיים,
שמים בקערה את הביצים ומערבבים, שופכים את התערובת על המחבת, לאחר שהבצים התקשו מעט מכניסים לתנור ל5-10 דקות  או עד שהפריטטה מזהיבה.

שיהיה חג שמח!