einatraz - הבלוג של עינת רז

המקלובה שתנצח כל ארוחה

עוגת האורז הפרסי תנצח כל ארוחת שישי או סתם כשמתחשק לנו לשדרג את האורז... שלב אחרי שלב בהכנת המקלובה המושלמת

עינת רז

09/06/2014


10365952_10201890985586566_5777568913523503845_n[1]

הפעם החלטתי ללכת על קומבינציה.

יש לי חברה טובה, מ', שבכל פעם שהיא הביאה למשרד את האורז של אמא שלה... נפלנו שדודים לרגליה (ולרגלי האורז). רבנו בינינו מי לוקח את הכף האחרונה. כמובן שאחת כמוני לא תשב מהצד ותיתן למתכון כל כך מושלם לברוח מידיה, מיד הרמתי טלפון לאמא של מ' וביקשתי את המתכון.

ואיפה הקומבינציה? טוב ששאלתם. המקלובה.

שילוב של אורז מדהים עם תפוחי אדמה בבישול איטי היוצרים עוגת אורז מושלמת – המקלובה.

האם זה קשה להכין? להפוך? ממש לא. צעד צעד להכנת מקלובה מושלמת.

המרכיבים :

3 כוסות אורז בסמטי

1 בצל בינוני קצוץ

2 גזרים מגורדים גס

כוס צימוקים

3-4 תפ"א קלופים וחתוכים לטבעות

1/4 כוס שמן קנולה

1 כפית כורכום

מלח

1/2 כוס מים פושרים

אופן ההכנה:

שלב ראשון – האורז

מרתיחים מים בסיר ומוסיפים כף מלח. כשהמים רותחים מכניסים אליהם את 3 כוסות האורז. מבשלים כ- 7-8 דקות עד שהאורז מבושל חצי בישול, מסננים מהמים ומוסיפים 1 כפית מלח.

10349081_10201890989146655_505083303275468614_n[1]

שלב שני – הטיגון

במחבת מזהיבים את הבצל הקצוץ ומוסיפים את הגזרים המגורדים וכוס צימוקים. מערבבים.

10395860_10201890988866648_6136736248477784392_n[1]

מוסיפים את האורז החצי מבושל ומערבבים טוב טוב לאיחוד כל המרכיבים.

1601591_10201890988666643_1703601170726065760_n[1]

שלב שלישי – האיחוד

בסיר טפלון (או לכל סיר אחר שאתם בטוחים שבו האורז לא יידבק לדפנות) מחממים את שמן הקנולה ומוסיפים כפית כורכום כדי שיצבע יפה את תחתית הסיר ומניחים בזהירות את טבעות תפוחי האדמה כך שיהיו מסודרות כמו פרח. לתת לזה להיטגן כ- 2-3 דק' כדי שתפוחי האדמה יתפסו צבע כתמתם יפה.

10388080_10201890988466638_7533081369319555477_n[1]

להוסיף את כל האורז מהמחבת ולהדק טוב טוב וליצור עם הצד האחורי של כף העץ חורים עמוקים (כ-4 חורים) אשר לתוכם נשפוך כחצי כוס מים פושרים.

10374014_10201890988186631_3312324986073383095_n[1]

מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 45 דק'.

שלב אחרון – העוגה

לאחר שכיבינו את האש ממתינים כ- 10 דק' ואז לוקחים מגש עגול / קערה לא עמוקה עגולה / צלחת עגולה, מניחים על הסיר – ומהר הופכים את הסיר כך שהאורז ייצא בצורה מושלמת לצלחת העגולה.

10417722_10201890985426562_5115623602824055574_n[1]

פשוט נכון?!

ניתן לפזר מעל שקדים מאורכים שטוגנו מעט או צנוברים.... כיד הדמיון.

בתיאבון.