גלידת גזר ג'ינג'ית

אין כמו גלידה קרה וטעימה בחום יולי-אוגוסט. הגרגרנית הצליחה למצוא שילוב מנצח של טעם, צבע ובריאות - גלידת גזר

אוכל

19/08/2013


כתיבה: הגרגרנית

גלידה סתם כך באמצע היום, גלידה לקינוח הארוחה וגלידה לסוף השבוע - מבחינת הילדים שלי לא ממש צריך סיבה כדי לאכול גלידה. בגביע או בצלוחית, העיקר שתהיה קרה ומתוקה, אבל איך מכניסים קצת בריאות לתוך הקינוח הזה? ובכלל, קצת גיוון לא יזיק.

הגזר מככב אפילו על לוחות המודעות, עם צילום של איש אשר חובש אזניים של ארנב... נו, סלבריטי. סלק, בטטה ופסיפלורה זה ממש OUT , הקיץ הזה יהיה כולו גזר!

גזר וגלידה זה שילוב מאוד כתום, אבל בינינו, למי יש כוח או חשק בחום הזה לעמוד ולקלף גזרים? מזל שיש נשנושי גזר, שאפשר להשתמש בהם באופן מיידי. בכלל, כשהנשנושים האלה נמצאים מול העיניים, אוכלים מהם ללא הכרה (נשנושים, כבר אמרנו?) ולא מרגישים אשמים. סטארט-אפ! גם בגלידה זה תענוג. אפשר לסחוט מהם מיץ ולהכין סורבה או לבשל אותם לפירה גזר, להתאפק שלא לאכול מיד ולצרף לשמנת מתוקה וליוגורט חמצמץ לגלידה משגעת. אם כבר להשתגע, חשבתי שיהיה נחמד להוסיף גם "סוכריות גזר", לגיוון במרקמים. כזו אני, מגזימנית.

אומרים שג'ינג'י זה אופי וג'ינג'י זה יופי. הנה מתכון לגלידה ג'ינג'ית. סוערת מבחוץ ומתמסרת מבפנים. ובריאה, ברור שבריאה - שומרת על בריאות הנפש של אוכליה בקיץ הישראלי.

גלידת גזר ג'ינג'ית (צילום: הגרגרנית)

גלידת גזר עם סוכריות גזר

החומרים

לבסיס הגלידה:

  • 300 גרם נשנושי גזר (פיסות גזר קטנות, קלופות)
  • 1 כוס מים
  • 6  חלמונים (בחלבונים תוכלו להשתמש לחביתת חלבונים גדולה או להכנת מרנג)
  • 230 גרם (1 כוס + 2 כפות) סוכר
  • 1 שמנת מתוקה
  • 100 מ"ל חלב
  • 1  גביע יוגורט דנונה עשיר במרקם יווני, 7% שומן

נשנושי גזר (צילום: הגרגרנית)

לסוכריות הגזר:

  • 50  גרם נשנושי גזר
  • 120 גרם סוכר לבן
  • 1  כוס מים
  • 2  כפות סירופ תירס (לא חובה)

אופן ההכנה

לבסיס הגלידה:

  1. בשלו בסיר פיסות גזר וכוס מים עד לריכוך וסננו.

נשנושי גזר מתבשלים בקלות (צילום: הגרגרנית)

2. בבלנדר יד מעכו את הגזרים לפירה.

3. בינתיים, הביאו לסף רתיחה שמנת, חלב ו-2 כפות סוכר בסיר, והורידו מהאש.

4. במיקסר הקציפו חלמונים עם שאר הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.

5. הוסיפו את תערובת השמנת החמה לחלמונים בהדרגה והמשיכו להקציף עד לאיחוד.

6. החזירו את תערובת השמנת-חלמונים חזרה לסיר ובשלו, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה. הסירו את הסיר מהאש וקררו לטמפרטורת החדר.

לסוכריות הגזר:

  1. חתכו לקוביות את נשנושי הגזר.
  2. הכניסו לסיר קטן את כל החומרים להכנת הסוכריות - גזר, סוכר, מים וסירופ תירס. הביאו לרתיחה ובשלו על אש קטנה כחצי שעה, עד שהסירופ מצטמצם מאוד וסוכריות הגזר הופכות למבריקות.
  3. הוסיפו את פירה הגזר לתערובת שהתקררה וכן את היוגורט וסוכריות הגזר וערבבו לתערובת אחידה

מוסיפים יוגורט לחמצמצות ורעננות (צילום: הגרגרנית)

4. העבירו את התערובת למכונת גלידה להתגבשות.

מעבירים למכונת גלידה (צילום: הגרגרנית)

5. העבירו לתבנית את הגלידה (מתאים לתבנית מאורכת 25 ס"מ) והכניסו לפריזר עד להגשה.

הכניסו לפריזר עד להגשה (צילום הגרגרנית)

גלידת גזר עם סוכריות גזר (צילום: הגרגרנית)

בתיאבון!

הפקה: אקליפטוס

לעוד מתכונים באתר שטראוס שלי ובעמוד הפייסבוק של שטראוס