המטבח של דיתי - הבלוג של עידית כהן ברגר

פשטידת קישואים ובצל דיאטטית וטעימה במיוחד לשומרי משקל

פשטידת קישואים דיאטטית, מתובלת וממש טעימה שגם מחזיקה מעמד שבוע שלם במקרר. תוכלו להכין ולחלק למנות לכל השבוע. מנה שמהווה תוספת או מנה עיקרית עם ירקות או בשר במינימום נקודות של שומרי משקל.

עידית כהן ברגר

25/03/2017


מצרכים כולל נקודות של שומרי משקל לתבנית חד פעמית הגדולה ביותר:

6-7 קישואים מגורדים דק- אין נקודות

3 בצלים קצוצים – אין נקודות

1 כוס קמח תופח – 14 נקודות

3/4 כוס מים – אין נקודות

2 כפות שמן – 6 נקודות

3 ביצים – 6 נקודות

כף אבקת מרק עוף פרווה – 1 נקודה

תבלינים (כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור, רבע כפית כמון) – אין נקודות

2 קוביות שום דורות – אין נקודות

1 קוביה פטרוזיליה או כוסברה קפוא דורות – אין נקודות

20170318_155320_s 20170318_155335_s

איך מכינים?

מגרדים את הקישואים דק ושמים בקערה.

מוסיפים בצל קצוץ דק לקערה.

מוסיפים את כל שאר מצרכים ומערבבים היטב. שימו לב שקוביות התבלינים הקפואות הפשירו לחלוטין והתערבבו היטב עם שאר החומרים.

משמנים עם ספריי שמן קלות את התבנית (התערובת מספיקה לתבנית הגדולה ביותר החד פעמית).

מכניסים לתנור בחום 170 מעלות לכחצי שעה עד 40 דקות עד שהפשטידה מזהיבה.

סה"כ 27 נקודות לתבנית שחילקתי ל-30 מנות – פחות מנקודה למנה.

למי שרוצה ואין בעיה להוסיף נקודות יכול לשים מעל פתיתי עמק לייט – מעולה!

בתיאבון!

20170318_155349_s

20170318_155411_s