נטע-לי כץ - הבלוג של רעבה תמיד - נטע-לי כץ

קציצות דג חריפות ברוטב, סטייל המקובלות

זו הייתה אהבה ממבט ראשון עבור שתיים מאיתנו, ממבט שני עבור שלוש מאיתנו וממבט שלישי עבור ארבעתינו. הופ נגמר לו הקורס ולא נבשל יחד פעם בשבוע. וזה די עצוב. אז לכבוד המשימה האחרונה והפוסט האחרון החלטנו להתכנס ולהכין ביחד משהו כמו שאנחנו אוהבים. וזה אומר ח-ר-י-ף !

רעבה תמיד - נטע-לי כץ

31/03/2017


קציצות דגים 

                        

 

המצרכים לקציצות:

חצי ק"ג פילה מוסר ים

6 טבליות שום כתוש דורות

פלפל חריף טרי קצוץ דק

1.5 כוס עלי כוסברה טריים קצוצים דק

0.5 כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים דק

חצי בצל אדום קצוץ לקוביות דקות

1 ביצה טרופה

3 כפות פירורי לחם

תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס טרי, כפית פפריקה, ½ כפית כורכום טחון.

אופן ההכנה:

לקצוץ את הדג גס בסכין לקוביות קטנטנות.  לערבב את כל המרכיבים, להניח בצד ל-10 דקות.

לחמם מחבת עם שמן וליצור קציצות , לשטח ולטגן 2-3 דקות מכל צד.

לרוטב:

1 בצל סגול בינוני קצוץ דק

1 פלפל חריף קצוץ דק

3 שיני שום כתושות דורות

כוס עגבניות מרוסקות

מיץ מחצי לימון

תבלינים: מלח, פלפל שחור, ½ כפית פפריקה

2 כפות  מים רותחים

כוס זיתים שחורים מגולענים

1.5 כוס כוסברה טרייה קצוצה

 אופן ההכנה:

בסיר רחב לחמם שמן זית, להוסיף את הבצל ולטגן כמה דקות

להוסיף : שום, פלפל החריף, לימון ועגבניות מרוסקות.

להביא לרתיחה, להוסיף את המים.

מוסיפים את הזיתים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 10 דקות.

לאחר 10 דקות, מוסיפים את קציצות הדגים המטוגנות .

מרתיחים, מכסים ומבשלים עוד 20 דקות.

               בתאבון.

צוות