בישול טבעוני שמח - הבלוג של עדי כהן סימן טוב

קציצות חוביזה טבעוניות עסיסיות וטעימות בטירוף

מכירים את הבדיחה הזו שכל מה שטבעונים אוכלים זה חוביזה ונבטוטים? טוב, אז מי שעוקב אחריי יודע שזה ממש לא נכון, אבל בעונה אני שמחה להתחבר לטבע, לאסוף עלי חוביזה טריים ולהכין מהם מטעמים. בשבוע שעבר יצאתי קצת לטייל בטבע,הכל פורח ומלבלב ומרבדים של עשבי בר פרושים לכל עבר קטפתי חוביזה והבאתי הבייתה, תוך כמה דקות היטגנו להן קציצות חוביזה מעולות, שמנמנות, עסיסיות וטעימות ממש ממש. מדובר במנת קציצות טעימות דלות שומן וקלוריות ללא גלוטן עם שפע חלבון וסיבים תזונתיים מן הצומח.

עדי כהן סימן טוב

02/02/2019


מכירים את הבדיחה הזו שכל מה שטבעונים אוכלים זה חוביזה ונבטוטים?

טוב, אז מי שעוקב אחריי יודע שזה ממש לא נכון, אבל בעונה אני שמחה להתחבר לטבע, לאסוף עלי חוביזה טריים ולהכין מהם מטעמים

בשבוע שעבר יצאתי קצת לטייל בטבע,הכל פורח ומלבלב ומרבדים של עשבי בר פרושים לכל עבר

קטפתי קצת חוביזה והבאתי הבייתה בלי הרבה תכניות.

תוך כמה דקות היטגנו להן קציצות חוביזה מעולות, שמנמנות, עסיסיות וטעימות ממש ממש.

IMG_20190128_145359s

רוצים להכין גם?

צאו החוצה אל הטבע, קטפו עלי חוביזה צעירים, (הגדולים קשים וגסים יותר אז עדיף צעירים) והביאו אותם למטבח.

אז מה צריך?

ערימה של עלי חוביזה צעירים, ללא גבעולים (בערך כמות שתמלא שקית של ירקות בסופר)

1/2 כוס קמח עדשים כתומות

1/2 כוס קמח חומוס

1 בצל גדול

1 קישוא בינוני

1/3 צרור פטרוזיליה (אפשר גם עלים אחרים שאוהבים)

חופן עלי נענע (עלים בלבד ללא גבעולים) - אופציה

מלח לפי הטעם (בערך כפית שטוחה)

cof

איך מכינים?

שוטפים היטב את העלים, מניחים במעבד מזון יחד עם הירקות ועשבי התיבול, ומעבדים לתערובת רכה, אני אוהבת שהתערובת לא חלקה לחלוטין ואפשר לראות את עשבי התיבול.

מוסיפים את הקמחים ומערבבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.

מטגנים: (אפשר לאפות)

מחממים מחבת עבה עם שמן חצי עמוק (בגובה אצבע), בעזרת כף אוספים מהתערובת ומניחים במחבת החמה, יוצרים קציצה עבה, מטגנים מס' דקות וכשמשחימה הופכים לטיגון נוסף בצד השני.

מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

אני תמיד מטגנת קציצה אחת, מסירה מהאש ומצננת טיפה, טועמת ורק אז מטגנת או אופה את שאר התערובת אחרי שבדקתי שהתיבול מספיק והקציצה לא מתפרקת.

הערה 1: כמות הנוזלים בירקות משתנה מירק לירק ולכן במידה והקציצה רכה או נוזלית מידי ומתפרקת אפשר להוסיף עוד קמח בהתאם לצורך.

הערה 2: רוצים לאפות? אפשר בהחלט. אני ממליצה לטגן ולטעום את הקציצה הראשונה, כפי שכתבתי למעלה, ולאחר מכן לאפות את שאר הקציצות: להניח על נייר אפיה משומן מעט ולשמן בעזרת מברשת את החלק העליון של כל קציצה. לאפות כ 20 דקות מצד אחד בחום של 180 מעלות, להפוך לעוד כ- 7 דקות אפיה.

לא לאפות יותר מידי אחרת הן יתייבשו!

אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר, עם טחינה טובה וסלט או בכריך.

מדובר במנת קציצות דלות שומן וקלוריות ללא גלוטן עם שפע חלבון וסיבים תזונתיים מן הצומח.

בתיאבון

cof

באותו עניין, אני ממליצה לכם בחום להצטרף לסיורי הליקוט של  לילך מוצפי, היא מקסימה ויש לה המון ידע, הסיורים שלה כיפיים ובסיומם יש ארוחה מטורפת של המון אוכל טעים שמכינים בשטח, חייבת לומר שהופתעתי ממש מהמגוון ומרמת הארוחה. כדאי לכם ליצור איתה קשר בטלפון 054-4435577 ולהשתתף בסיור.

הנה עוד מתכוני קציצות ולביבות:

קציצות טופו ברוטב רוזה

קציצות טופו סלק ברוטב עגבניות וגרגרי חומוס

כדורי תפוחי אדמה בקארי

המבורגר פטריות שעועית

קציצות ברוטב אדום אש

עוד קציצות פה

IMG_20190128_145359s

נהניתם?

אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:

מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים וסרטונים שאני מעלה. תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול והטיולים הקולינרים שלי.

הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :

לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם

להיות חלק מהקהילה שלי:

מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי: “מדברים טבעונות בכיף” שם ניתן להשתתף בדיונים ולחלוק מידע (ויש גם הרבה הפתעות ומתנות שוות לחברים)

לבשל יחד איתי:

רוצים להצטרף לסדנאות הבישול שלי? מידע על הסדנאות תוכלו לראות כאן להרשמה צרו קשר ב 052-6393378

IMG_20190128_145245s