netamula - הבלוג של נטע בשביל השוקולד

סייסטה שוקולדית בברצלונה

נחתתי בברצלונה כולם רצו לסיורי הדרכה…אני? אני רציתי רק לראות שוקולד!! והרבה.

נטע בשביל השוקולד

19/04/2017


נטע מייצרת שוקולד

כולם יודעים כשאני טסה לחו”ל אני חומקת בדרך כלל מהקבוצה ויוצאת להרפתקה קסומה. מסע קולינרי בעקבות החושים, זר לא יבין זאת. אני בשיטוט אחרי השוקולדים, העוגיות הגלידריות המקומיות,  אלו שעוברות מדור לדור.

קרדיט: unsplash

אל תשאלו מה עשיתי לאחותי בברצלונה. היא בכלל רצתה לראות את הגן של גאודי. אני הייתי במסע קולינרי לחוות את הסייסטה המקומית בחברת מקומיים מעונבים. בהזמנת .טפאסים  נכנסנו לבר המקומי, סביב דלפק ארוך הסתובבו צלוחיות מלאות כל טוב, רק לבחור ולחוות טעמים נפלאים.

לשוק בוקרייה משכתי את כולם אחריי. שם נגלה לעיניי עולם ומלואו. עמדתי מוקסמת מול הרים של פרלינים בשוקולד מריר, חלב ולבן. קיפודי שוקולד מתוקים, פטיפורים קטנים ומושחתים, מרציפנים צבעוניים בצורת פירות ושאר חיות, טראפלס מפנקים.  אני התמקדתי בדוכנים המתוקים ובשפע של הצבעוניות הריחות ססגוניים והטעמים הנפלאים.

נטע בשביל השוקולד הפרלינים שלי בעבודת יד בשיטות מסורתיות

התחנה הבאה הייתה מוזיאון השוקולד. ברחבי המוזיאון ניצבים פסלים משוקולד, חיות, הבית של עמי ותמי, אפילו מסי מככב כאן. להסתכל ולא להאמין שהכל עשוי משוקולד. שם טעמתי שוקולד מריר 99% ועל זה נאמר לנגוס ביס קטן ולהמתין כ 15 שניות, חלל הפה מתמלא בשוקולד חמים ואז הוא מחליק במורד הגרון ומשאיר טעם של עוד. כמו כן השתתפתי בסדנת שוקולד להכנת פרלינים בתבניות יציקה של שוקוליטייר הבית. לא יודעת מדוע ולמה אבל שוקולד בספרדית עושה לי את זה.

 

מוזיאון השוקולד
Museu de la Xocolata

שוק בוקרייה

: La Rambla, 91, 08001 Barcelona, ספרד

 פרלין מרציפן וברנדי

עשיתי לכם חשק למשהו קטן ומתוק?

מתכון להכנת פרלינים במילוי מרציפן וברנדי:

מצרכים:

300 גרם שוקולד שבור לקוביות

250 מ”ל שמנת מתוקה

2 כפיות ברנדי משובח

מרציפן איכותי 63%

כוסיות שוקולד מריר,

שבבי שקדים מקורמלים

את המרציפן, הכוסיות והשקדים להשיג בחנויות המתמחות בחומרי גלם לקונדיטוריה ושוקולדים.

תחילה נכין את הגנאש נמיס בזהירות בבאן מרי 300  גרם שוקולד לבן,  נמזוג לתוכו שמנת מתוקה עם 250 מ”ל שהגיעה לרתיחה ,נערבב ללא הפסקה עד לקבלת מסה הומוגנית חלקה מבריקה נוסיף 2 כפיות ברנדי נערבב היטב ונחכה שהמסה תתקרר, להעביר לאת הגנאש לשקית זילוף. את הגנאש נזלף לכוסיות שוקולד 1/3 מהגובה. נכין כדורי מרציפנים קטנים אותם נטביע בכוסית  השוקולד נמשיך לזלף את שאר הגנאש ונעטר מעל בשבבי שקדים מקורמלים.

מכניסים למקרר ל 1/2 שעה ומגישים.

 קרדיט: unsplash

לשאלות למתכונים נוספים מוזמנים להיכנס לדף העסקי שלי:

https://www.facebook.com/netachocolate4u/

ולאתר:

www.chocolata.co.il