אשת הדיגטל - הבלוג של דקלה

ארוחה ב15 דקות, אורז בסמטי עם תרד ותפוחי אדמה

האם באמת אפשר להכין ארוחה מלאה ב15 דקות, ושיטה מעולה להכנת אורז שתמיד מצליחה

דקלה

17/03/2017


לג'יימי אוליבר (השף העירום) יש תוכנית שנקראת ארוחה ב15 דקות, בה הוא מדגים איך הוא מכין ארוחה שכוללת מנה עיקרית, תוספת, סלט ולרוב גם קינוח ב15 דקות עבודה. הכול כמובן נראה משובח וטעים במינמום זמן. אני לעומת זאת, ב15 דקות במקסימום מסיימת להוציא את המצרכים מהמקרר. (כי מי זוכר באיזה מדף או מגירה שמתי את הפטרוזיליה).

למרות זאת, א' החליט שזה קונספט מעולה והזמין את הספר מאמזון באנגלית, ככה שלפחות אם לא נלמד לבשל, נלמד אנגלית. הספר קיבל מקום של כבוד ליד שאר ספרי הבישול לא הרבה מעבר לזה, אבל מאחר שהשבוע הזה היה כל כך מטורף ובאמת לא ראיתי איך אני מספיקה להכין ארוחה ביותר מ15 דקות , חזרתי לספר ומצאתי מתכון לתוספת מעולה ובריאה עם אורז בסמטי ותרד, ושמוספים לזה קציצות בשר עם רוטב עגבניות אפילו הילדים לא שמים לב לכל הדברים הבריאים שמסתתרים בפנים.

אורז בסמטי עם תרד ותפוח אדמה

במתכון המקורי אין תפוח אדמה, אבל זה מוסיף המון.

מצרכים:
בצל ( אפשר להשתמש בבצל המטוגן של דורות)
2 כוסות אורז
1\2 3 כוסות מים
חופן גדול של עלי תרד
תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות (ממש קטנות)
שמן זית
פפריקה
מלח
פלפל שחור
20170317_180600

אופן ההכנה

מטגנים בסיר בצל עד השחמה, במקביל מתבלים את קוביות תפוח האדמה בפפריקה מוסיפים לסיר ומטגנים קלות.
לאחר שלוש ארבע דקות מוסיפים את התרד ומטגנים עד שהותרד הופך להיות רך (2-3 דקות לא יותר).

מוסיפים לסיר את האורז מטגנים קלות ומוסיפים את המים, המלח והפלפל, טועמים את המים ומתקנים תיבול.
יש מספר שיטות לבשל אורז, השיטה שאני משתמשת בה היא בישול בסיר פויקה, כאשר המים מתאדים מכסים בשקית ניילון את האורז מלמעלה , מכסיים את הסיר ונותנים לו להתבשל עוד חצי שעה.  אבל זה טעים בכל השיטות. עד שהאורז מוכן מכינים קציצות בשר ברוטב עגבניות.

לי זה לקח יותר מ15 דקות אבל אולי אתם תצליחו בזמן הזה להכין הכול וגם לסיים את הכביסה.

אחרי שהמים מתאדים מכסים בשקית ניילון וסוגרים את המכסה

קציצות בשר ברוטב עגבניות