המטבח של דיתי - הבלוג של עידית כהן ברגר

מאפינס פטריות-בצל דיאטטי וטעים במיוחד לשומרי משקל

מקובל לחשוב שדיאטטי וטעים לא יכולים לחיות יחד. אז זהו, שזה ממש לא נכון! הכנתי במיוחד לשומרי משקל מאפינס פטריות - בצל טעים ועסיסי והנה הוא לפניכם כולל ניקוד לפי שיטת הנקודות.

עידית כהן ברגר

16/03/2017


שומרי משקל. שיטה מעולה למי שלא מסוגלת לשמור על הפה וחייבת פשוט פטיש 5 ק"ג על הראש פעם בשבוע בדמות משקל ומדריכה חייכנית (ורזה) על מנת לרדת במשקל (מכל מיני סיבות :לידה, החיים עצמם ועוד). מצאתי את עצמי בסבב השלישי בחיי שם. פשוט זה לא. טעים זה יכול להיות אם מקדישים זמן לתכנון מראש ומחשבה.

הבטחתי לקבוצה הנפלאה שלי, ממנה נפרדתי לשלום, להעלות מספר מתכונים שעשיתי להם הסבה למאכלים דיאטטיים , משביעים וגם טעימים.

את המאפינס הטעימים הללו הכנתי במכשיר מולטי טאלנט בפלטה של המיני מאפינס ,אך אין בעיה להכין גם בתבנית פשוטה של מאפינס קטנים.

לנוחיותכם מציינת ליד כל אחד מהמצרכים ניקוד של שומרי משקל.

הכמות שיוצאת במולטי טאלנט הינה 20 יחידות. סה"כ 13 נקודות לכל התערובת - כך שכל יחידה הינה פחות מנקודה אחת.

הערה: לארוחה חגיגית במיוחד או סתם לרגע של פינוק אפשר להוסיף מעט גבינה צהובה 9% מגורדת.

 IMG-20170316-WA0022_s

מצרכים:

1 כף שמן לטיגון – 3 נקודות

1/2 ק"ג פטריות טריות שטופות וקצוצות דק – אין ניקוד

1 בצל קצוץ – אין ניקוד

2 כפות קמח תופח – 2 נקודות

1/2 כפית מלח, מעט פלפל שחור, 1/4 כפית כמון – אין ניקוד

2 קוביות שום דורות- אין ניקוד

1 קוביה פטרוזיליה או כוסברה דורות –אין ניקוד

כף שטוחה אבקת מרק עוף פרווה– 1 נקודה

2 ביצים – 4 נקודות

 

איך מכינים?

קוצצים את הבצל ומזהיבים עם כף שמן במחבת גדולה. מוסיפים את הפטריות ומערבבים על האש להקפצה קלה.

מקררים את התערובת ומעבירים לקערה.

מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים היטב עד שכל קוביות התבלינים יופשרו ויתערבבו היטב.

משתמשים בספריי שמן לשימון הפלטה בפעם הראשונה וממלאים תערובת עד סוף התבנית כדי שיתפח מעט מעלה. ממליצה להפוך לדקה נוספת במולטי טאלנט.

בתיאבון!

IMG-20170316-WA0023_s

IMG-20170316-WA0024_s