פיסות מהחיים - הבלוג של   אביגייל פולק כהן

עוגת לימון עם קרם וניל קוקוס - עוגת השלג שלי

עוגת השלג שלי היא עוגה שנוצרה בשיא הסערה והחורף מתוך געגוע לשלג.

  אביגייל פולק כהן

16/12/2013


בחורף הסוער ההוא לפני המון שנים ב -1992 ראיתי אותו לראשונה מחלון ביתי.

בחצות הליל שבין יום חמישי לשישי הוא החל לרדת. לאט לאט,ברכות, נופל ונערם על הרצפה.

בבוקר כשקמתי נגלה מולי אחד המראות היפים ביותר.

העיר הדרומית הרחוקה בה גרתי היתה לבנה משלג,כאילו עטופה כולה בשמיכה לבנה ורכה.

יצאתי לטייל,לגעת,להרגיש ולהתרגש.

אני אישה של חורף,הכי חורף שיש ומאז בכל שנה אני מתגעגעת לשלג.

לא כזה שנוסעים כדי לראות אלא כזה שרואים כשפותחים את החלון.

סוף השבוע האחרון היה חורפי וסוער. בחדשות דיווחו על השלג הנערם ואני,שהכנתי בדיוק את עוגת השבת ודמיינתי את העיר בלבן,החלטתי לתת דרור לגעגועיי וקישטתי את העוגה בלבן,לבן,נטיפים נטיפים ולקרוא לה 'עוגת השלג שלי'.

מצרכים:

תבנית 24 משומנת או תבנית חד פעמית עם חור .

לחמם תנור ל 175 מעלות

3 ביצים

1 כוס סוכר

1/2 כוס מיץ לימון סחוט

3/4 כוס שמן

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

גרידת לימון מלימון שלם

להקציף את הביצים עם הסוכר עד קבלת תערובת תפוחה. להוריד את מהירות המיקסר ולהוסיף את השמן ומיץ לימון ולהקציף עוד 2 דקות.

להוסיף את הקמח ,אבקת אפיה וגרידת הלימון ולערבב עד להטמעת הקמח בתערובת. לא יותר!

לצקת לתבנית ולאפות כ- 40 דק'.

בינתיים נכין סירופ:

בסיר קטן נביא לרתיחה,1 כוס סוכר,1 כוס מיים,2 כפות דבש או סירופ מייפל ונבשל תוך ערבוב כ 20 דקות עד קבלת סירופ סמיך.

להוציא את העוגה ולהניח לה להתקרר.

לחצות את העוגה ל 2 חלקים.

למרוח על החלק שני החלקים הפנימיים של העוגה סירופ בנדיבות.

לקרם:

1 שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

1 פודינג וניל

3 כפות קוקוס

להקציף הכל יחד עד לקבלת קרם מוצק.

למרוח מחצית מהקרם על חלק אחד של העוגה ולהניח מעל את החלק השני.

בעזרת שקית זילוף וצנתר לקשט את העוגה בכל יתרת הקרם כך שפני העוגה יהיו מכוסות.

את התמונות לפוסט הזה צילמה בתי,ליאב כהן בת ה - 13  כולם יותר ממוזמנים לפרגן לה :)