פיסות מהחיים - הבלוג של   אביגייל פולק כהן

מרק גריסים עשיר בירקות

החורף כבר כאן סופסוף. קר,גשום וכייף אמיתי. זמן מעולה להכין מרק גריסים עשיר בירקות ולהתענג על כל כף.

  אביגייל פולק כהן

06/12/2013


בשעה טובה הקייץ העיקש פינה מקומו לחורף ובשבילי חורף זה תענוג אמיתי.

כן,אני מאלה ששונאות את הקיץ ומחכות בכיליון עיניים לרוח,לשמיים האפורים,לגשם החזק לברקים והרעמים.

ואם בחורף עסקינן הרי שזה זמן טוב להזכר בטעמי ילדות ובמרקים מבית סבתא ואמא.

אחד מהם (בקרוב יהיו עוד..) הוא מרק גריסים ללא בשר ועשיר בהמון ירקות. לא צריך לעשות שוק פשוט להשתמש עם כל הירקות שיש בבית והמרק יהיה עשיר,טעים ומשביע.

מצרכים:

2 כוסות גריסי פנינה

2 גזרים

2 תפוחיי אדמה

1 קולורבי

2 קישואים

1 בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

פרחי כרובית קטנטנים

3-4 גבעולים של סלרי

ראש סלרי אחד ושורש פטרוזיליה אחד (אפשר לוותר אך מוסיף המון טעם)

כוס פטריות מקופסת שימורים או מיובשות שהושרו במיים רותחים

חופן עלי פטרוזיליה וסלרי קצוצים דק דק

חצי כפית כורכום

רבע כפית פפריקה אדומה

מלח,פלפל שחור

כל הירקות קלופים וקציצים לקוביות קטנות.

נתחיל עם הגריסים. להשרות אותם במיים לשעה לשטוף ולבשל בהרבה מיים כרבע שעה. לסנן ולהניח בצד.

בסיר גדול לטגן את הבצל והשום עם הכורכום והפפריקה ב 3 כפות שמן.

להוסיף את כל הירקות לערבב היטב ולהוסיף את הגריסים שבישלנו.

להוסיף מיים עד מעל לגובה הירקות לבשל חצי שעה.

להוסיף מלח ופלפל שחור,לטעום ולהוסיף לפי הטעם.

לבשל עוד כחצי שעה ולבדוק שהירקות והגריסים מוכנים.

זהו,יש לכם מרק עשיר,חם ומשביע.