טאבולה כרובית עם פטה עזים בוויניגרט דבש

קבלו שדרוג לסלט הטאבולה המוכר: במקום בורגול משתמשים בכרובית מגוררת, שהופכת את הסלט לקראנצ'י, בריא ומזין. גבינת הפטה גם היא משתלבת נפלא בחמצמצות של הסלט

אוכל

29/04/2013


מתכון: רותי אוליבר לתנובה

חומרים (ל-8-6 מנות):

לסלט:

1 כרובית בינונית מחולקת לפרחים גדולים

100 גרם חמוציות מיובשות

1 פלפל אדום חריף (או פחות, לפי הטעם) נקי מגרעינים ופרוס דק מאוד

5 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים דק

1 לימון על קליפתו קצוצה דק (ללא גרעינים)

צרור כוסברה קצוצה דק

צרור נענע קצוצה דק

צרור פטרוזיליה קצוצה דק

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

50 גרם שומשום קלוי

50 גרם גרעיני חמניות קלויים

50 גרם גרעיני דלעת קלויים

לרוטב:

¾ כוס שמן זית

½ כוס מיץ לימון

1 כפית גדושה מלח

2 כפות דבש

פלפל שחור

להגשה:

1 קופסה (250 גרם) גבינת פטה עזים 16% חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

1. מכינים את הסלט: מניחים פרחי כרובית בקערה, יוצקים מים רותחים לכיסוי ומשאירים למשך 3-2 דקות עד שהמים מצטננים. מסננים ומייבשים.

2. מגררים את הכרובית על פומפייה גסה ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט.

3. מכינים את הרוטב ומגישים: מכניסים את מרכיבי הרוטב לצנצנת עם מכסה תואם ומנערים היטב (לחילופין אפשר לערבל במוט ריסוק ידני). יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים.

4. מפזרים גבינה ומגישים.

אם מצאתם כרובית יפה ותרו על החליטה במים רותחים וגררו אותה חיה על הפומפייה. יתקבלו גרגרים פריכים עוד יותר.

אפשר להכין מראש אפילו יומיים ולשמור בקירור. מומלץ לרענן את התיבול לפני ההגשה. את הגבינה תמיד מוסיפים בסוף.

בתיאבון!

צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר