עניינימים - הבלוג של מיכל יפה

בולונז עם מרכיב סודי

בולונז הוא כמו שקשוקה – לכל אחד יש את המתכון שלו. אז הנה המתכון שלי, עם מרכיב סודי שמקפיץ אותו לגבהים חדשים

מיכל יפה

08/09/2015


michaly_bolonaise

זה לא שאני באה ללמד אתכם עכשיו איך מכינים בולונז. אני בטוחה שאתם יודעים ויש לכם את המתכון שלכם, או שבכלל מכינים מהזיכרון בלי לחשוב בכלל. זה רק שלאחרונה התחלתי להוסיף לכל מאכל כמעט פטריות פורצ’יני – כאלה שקונים מיובשות בשקית בסופר, משרים 20 דקות במים פושרים ואז משתמשים – וההשפעה שלהן על הבולונז היתה מופלאה.

אז הנה המתכון שלי, מהיר הכנה וטעים. אה, ואני אוהבת להשתמש בקונכיות פסטה גדולות, כדי שהרוטב יכנס אל תוך הקימורים שלהן.

המצרכים:

1 חבילה פסטה (500 גרם) לבחירתכם

1 שקית פטריות פורצ’יני שהושרתה כ-20 דקות במים פושרים (לשמור את המים)

2-3 בצלים (מבחינתי אין דבר כזה יותר מדי בצל)

שיני שום חתוכות לפרוסות מראש אחד (ראו את ההערה על הבצל)

500 גרם בשר טחון

1 קופסה עגבניות מרוסקות

1 קופסת רסק עגבניות 260 גרם (או 3 קופסאות של 100 גרם. זה לא מדע מדויק פה)

פתיתי צ’ילי או כמה טבעות של פלפל חריף טרי לפי הטעם

מלח

תבלין ראס אל חנות

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבצל והשום.

2. מוסיפים את הבשר ומערבבים עם מזלג עד שנהיים פירורים אפרפרים

3. להוסיף את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, הפטריות עם נוזלי ההשריה שלהן, המלח, הפלפל החריף והראס אל חנות (או תבלינים אחרים, אבל אני ממש ממליצה לא לוותר על התבלין הנהדר הזה)

4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור עד שמוכן (כמה זמן? נגיד 20-30 דקות. תבדקו ותראו אם הבשר מספיק רך)

5. בזמן הזה מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל-דנטה

6. מסננים, מחזירים לסיר , שופכים מעל את הרוטב המוכן, מערבבים היטב ואוכלים.

שדרוגים אפשריים:

להוסיף פרוסות גזר או אפונה. זה גם יעשה את התבשיל יותר יפה וגם יותר בריא

בתיאבון!