fannyrothstein - הבלוג של פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

הבוכרים קוראים לו "באחש".....

לא יכולה בלי הקופיץ שלי.   לא יודעת מה איתכם, אני שונאת לקנות מאכלים  או רכיבים מוכנים, מתועשים,  אני יודעת שיותר קל לקנות גרגרי חומוס בקופסת שימורים , או חומוס מבושל קפוא, אבל לא מצליחה . יותר פשוט לי לקנות חומוס יבש, להשרות לילה ולבשל למחרת כמה שעות על האש (בלי סודה לשתיה !! ראו […]

פאני רוטשטיין - Fanny Rothstein

29/09/2014


לא יכולה בלי הקופיץ שלי.

 

לא יודעת מה איתכם, אני שונאת לקנות מאכלים  או רכיבים מוכנים, מתועשים,  אני יודעת שיותר קל לקנות גרגרי חומוס בקופסת שימורים , או חומוס מבושל קפוא, אבל לא מצליחה . יותר פשוט לי לקנות חומוס יבש, להשרות לילה ולבשל למחרת כמה שעות על האש (בלי סודה לשתיה !! ראו הוזהרתם הכל נמעך והופך לאיכסה) , לחלק לשקיות הקפאה ולזרוק למקפיא, כך אני עושה עם שעועית אדומה, לבנה  וחומוס הודי ואז העבודה מסתכמת בלהפשיר את השקית .

סטיתי מהעיקר, רציתי להגיד שבאחש הוא אורז בוכרי, עם בצל מטוגן , חתיכות עוף ובשר קטנטנות והמון המוני המונים של ירק (פטרוזיליה, נענע,שמיר, כוסברה).למדתי להכין אותו מדודה אהובה במיוחד,שהתחתנה עם בוכרי.

הולך אש עם סלט עגבניות קצוץ

לבאחש , אפשר להוסיף חומוס מבושל ולהפוך את הכל לארוחה של סיר אחד שהיא גם טעימה מאוד וגם קלה יחסית להכנה.

 

מה ?

200 גרם חומוס גרגרים מבושל ורך

בצל אחד גדול קצוץ

3 כוסות ירק קצוצים

2 כוסות אורז לבן ארוך

חצי פרפר חזה עוף קצוץ לקוביות קטנות  (אפשר 250 גרם בשר טחון או לערבב גם וגם).

4 כוסות מים רותחים.

שמן זית.מלח,פלפל.

 

 

איך?

לטגן את הבצל בשמן הזית עד שמשחים היטב, להוסיף את הבשרים ולטגן עד שהבשרים שחומים , להוסיף את האורז ולהמשיך לטגן עד שכל הגרגרים מצופים שמן.

להוסיף את החומוס המבושל, להוסיף את הירק ואת המלח והפלפל, כורכום להוסיף את המים הרותחים, להרתיח ולהעביר לאש נמוכה מאוד,

לבשל כ-20 דקות.

אופציאנלי : להוסיף פלפל שאטה.

 

 

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור "עקוב אחריי" למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.