כשאוכל חגיגי פוגש יין: עלי גפן

מתכונים לארוחת חג עם המלצות ליינות תואמים. והפעם: מנת הפתיחה האהובה, בגרסה צמחונית (ואף טבעונית)

עלי גפן ממולאים ויין

מרכיבים:

לעלי הגפן:

כוס אורז יסמין – אורז שטוף ונקי
כף שמן קנולה
חצי כוס צימוקים כהים
חצי כוס שקדים מולבנים חתוכים
זר נענע קצוצה
בצל גדול קצוץ (עדיף סגול)
כף סילאן
צנצנת עלי גפן במי מלח / כ-30 עלי גפן טריים שהושרו במים עם לימון לפחות לשעתיים
מלח
פלפל גרוס

לבישול:

חמישה מסמרי ציפורן
בצל גדול מקולף
שני לימונים
חמישה עלי דפנה
שמונה גרגרי פלפל אנגלי

ההתקנה:

המילוי:

במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה.
מוסיפים את האורז השטוף ומערבבים. מוסיפים את הצימוקים, השקדים, הדבש, מלח ופלפל ומערבבים.
מוסיפים את הנענע הקצוצה, מערבבים קלות ומורידים מהאש.

מתחילים בעבודת הגלגול:

מפרידים עלה ופורסים אותו בעדינות על משטח העבודה. על כפית עורמים מהתערובת ומניחים בבסיס העלה.
מקפלים את העלה על האורז ומהדקים, מתחילים לגלגל לכיוון שפיץ אחד של העלה ולאחר שהוא מגולגל, מגלגלים גם לשפיץ השני, עד שהכל מגולגל ומכוסה. מהדקים ומניחים בתחתית של סיר רחב.

מגלגלים את כל העלים ומניחים אותם אחד ליד השני עד שהתחתית מכוסה, עושים שכבה שנייה. כשעל העלים הממולאים נחים בסיר, תוקעים בבצל מקולף את מסמרי הציפורן ומניחים אותו בין עלי הגפן .
חותכים את הלימונים לרבעים לאורך ומשבצים בין עלי הגפן (מי שאוהב לימון כבוש, אפשר לשים במקום לימון רגיל)
מעל הכל מניחים צלחת גדולה ולוחצים אותה עד שהיא צמודה לעלי הגפן הממולאים
מכסים במים חמים, מפזרים עלי דפנה, פלפל אנגלי, מלח ופלפל.
מוודאים שהצלחת צמודה לעלי הגפן, אחרת הם יתנפחו ותפזרו בסיר.
מבשלים על אש בינונית כ-45 דקות.בודקים אחד כדי לוודא שהאורז מוכן. במידה שלא, משאירים על האש עוד עשר דקות.

והיין המתאים: יוגב קברנה סוביניון-מרלו

היין חושף ארומות פרי אופייניות הרומזות לניחוח פרי אדום, מעט ריבתי ומתובלות בקורטוב של ניחוחות ירוקים. היין בעל גוף בינוני, הוא מורכב ועשיר בטעמים, מוכן לשתייה כיום ויישמר היטב במהלך שלוש השנים הקרובות.

למה דווקא היין הזה?

אסף פז, יינן יקב בנימינה: הטעמים האדמתיים והעשבוניים של המנה מושלמים על ידי יין עם פירותיות ותיבול עדין