בישול טבעוני שמח - הבלוג של עדי כהן סימן טוב

נעים להכיר: פאבה, ממרח אפונה צהובה נהדר מיוון

ליוונים יש תפריט ים תיכוני נהדר, עם חומרי גלם טריים, ירקות, שמן זית, עשבי תיבול, הכל טרי ובריא. אחת מהמנות האהובות היא פאבה: ממרח מאפונה צהובה שמכיל הרבה מאד ערכים תזונתיים חשובים, מזין וטעים. הנה מתכון קל ומהיר.

עדי כהן סימן טוב

17/11/2018


ליוונים יש תפריט ים תיכוני נהדר, עם חומרי גלם טריים, ירקות, שמן זית, עשבי תיבול, הכל טרי ובריא.

אחת מהמנות האהובות היא פאבה, ממרח דומה מאד לחומוס המכיל אפונה צהובה. זה מתכון קל מאד להכנה שמכיל הרבה מאד ערכים תזונתיים חשובים, מזינה וטעימה.

אז הנה במיוחד בשבילכם מתכון לפאבה מסנטוריני:

IMG_20181108_181707

המצרכים:

1 כוס אפונה צהובה (להשיג בחנויוות קטניות)

1 בצל

2 שיני שום

שמן זית

IMG_20181108_181759

משרים 1 כוס אפונה צהובה בהרבה מים ל 24 שעות, שימו לב להחליף את המים 2-3 פעמים במהלך ההשריה.

מבשלים את האפונה בהרבה מים עם בצל שלם מקולף עד שמתרככת (זה לוקח הרבה זמן ואפשר בהחלט בסיר לחץ).

מסננים את האפונה, מוסיפים מלח, 2 שיני שום ו 2-3 כפות שמן זית ומרסקים בבלנדר מוט.

טועמים ובמידת הצורך מוסיפים שמן או מלח.

היוונים מגישים בעיטור של צלפים, אורגנו ושמן זית. אני הרגשתי פרועה מספיק כדי להוסיף פיסטוקים וצנוברים :)

btr

נהניתם?

אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

מוזמנים לסדנאות הבישול הקרובות שלי:

ב23/11 סדנת תבשילים עדות ועמים - תבשילים נבחרים ממטבחים עממיים

ב30/11 סדנת קדירות ומרקים עם מרקים וקדירות מכל העולם

מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים וסרטונים שאני מעלה גם שם .
תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול והטיולים הקולינרים שלי.

לתמונות מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם

מוזמנים גם להצטרף לקהילה שהקמתי “מדברים טבעונות בכיף” שם ניתן להשתתף בדיונים, להתעניין ולחלוק מידע בכל הקשור לצמצום השימוש במוצרים מן החי (ויש גם הרבה הפתעות ומתנות לחברים)