רוקחת החלומות - הבלוג של שרון סער

חורף בצלחת - מרק פטריות וארטישוק ירושלמי

ארוחה של חורף - מתכון למרק הכי חורפי שאני מכירה, סלט חורפי עם המון ירוקים ופילטים של פירות הדר, ועוד מתכון בונוס עם זעתר טרי. כבר אמרתי שחורף הוא לגמרי העונה שלי?

שרון סער

21/11/2015


את ימי שישי האחרונים אני מבלה בשוק החקלאים החברתי של עץ השדה, בגבעת עדה. על הקשר שלי למקום ולאנשים כבר סיפרתי, ואני כאן בכל שישי.

בהפוגות (הקצרות) שבין מכירה למכירה אני מרימה עיניים, וסוקרת את הדוכנים סביבי - הפטריות משמאלי, זיתים וחלבות מימיני, דוכן ירוק ומדהים (של כל מה שאפשר להעלות על הדעת בתחום הירק) ממש מולי, שם בהמשך ה-דוכן של עגבניות שרי בשרניות וטעימות במיוחד, ועוד ועוד...
איזו השראה לארוחת הערב המשפחתית של יום שישי... בין לבין אני מצליחה לקפץ כל פעם לדוכן אחר לרכישה זריזה וממלאת לי לאט לאט ארגז מלא כל טוב.

אתמול למשל זה נגמר כך:

צרור של ארוגולה, צרור רוקט, וקופסת זיתים מהממים הפכו לסלט ירוק עם פילטים של פומלה ותפוז ברוטב ויניגרט הדרים.

שרון & רנה - קונדנטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

סלט ירוק עם פילטים של הדרים - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדנטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

זעתר טרי טרי ישר מהגינה התכבד ללוות סלמון ברוטב שמנת וזעתר עם יין לבן (אוי, כמה שזה טעים...)

שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

סלמון ברוטב שמנת וזעתר - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

והעיקר, הו העיקר - סלסילת ענק של פטריות שיטאקי וארנצ'יני (מלך היער בתרגום חופשי) היישר מבית הגידול (טרי שאפשר להתעלף) שהשתדכו לארטישוק ירושלמי שכבר המתין בבית והפכו למרק מדהים וחורפי במיוחד.

 

שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

מרק פטריות וארטישוק ירושלמי - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

אז הנה הוא, המתכון המלא של המרק.

מרק פטריות וארטישוק ירושלמי - חורף בצלחת

מה נצטרך?

1/4 כוס שמן זית ארומטי משובח (אני השתמשתי בשמן זית של עץ השדה, כמובן)
1/4 בצל
8-10 שיני שום
1 כף זנגביל טרי קצוץ דק מאוד מאוד
פטריות - סלסילה גדולה (כזו שנכנסות בה 2 קומות של תפוחי עץ, 8 תפוחים בכל קומה) של פטריות מסוגים שונים (כאמור אני השתמשתי בארנצ'יני ושיטאקי אבל אני מניחה שגם סוגים אחרים יתאימו ואפשר גם פטריות מיובשות שהושרו במים רותחים למשך 30 דקות).
3 יח' ארטישוק ירושלמי
3 תפוחי אדמה בינוניים
1 פחית מי קוקוס
2 גבעולים עשב לימון
מלח, פלפל לבן

ומה עושים?

לא להבהל, זה הרבה יותר ארוך ממסובך.

1. מחממים שמן זית בסיר גדול.

2. חוצים את הבצל לקוביות (מכיוון שבסוף טוחנים את כל המרק אין צורך להשקיע בקיצוץ דק) ומוסיפים לסיר. מטגנים עד הזהבה.

3. קוצצים מעט את שיני השום ומוסיפים לסיר יחד עם הזנגביל הקצוץ. מטגנים דקה-שתיים נוספות עד שהשום והזנגביל מתחילים להפיץ ניחוחות נפלאים.

4. מנקים מעט את הפטריות (לא לשטוף במים) וחותכים לקוביות.

5. קולפים את הארטישוק הירושלמי ופורסים לטבעות.

6. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות.

7. מוסיפים לסיר את הפטריות, הארטישוק הירושלמי, תפוחי אדמה, מי קוקוס ו-12 כוסות מים נוספות.

8. זורקים פנימה את עשב הלימון (בשלמותו) ומתבלים.

שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

מרק פטריות וארטישוק ירושלמי - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

9. מבשלים כ-40 דקות, עד שכל הירקות רכים לגמרי.

10. מוציאים את עשב הלימון.

11. טוחנים את המרק בבלנדר מוט עד שהמרקם אחיד וקטיפתי. במידת הצורך אפשר לסנן. טועמים ומתקנים תיבול.

11. מגישים ומתחממים ביום חורפי קר.

שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

מרק פטריות וארטישוק ירושלמי - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.

אוהבים פטריות? מה דעתכם על ריזוטו פטריות עם עשבי תיבול?

מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?  אתם מוזמנים להירשם כאן.

שלכם, שרון

שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת