הבלוג של מירב - הבלוג של מירב מלמד

סהרוני שקדים ותפוזים

לפני שנתחיל, גשו בבקשה למילון וחפשו את ההגדרה למונח- נימוח. אני מצאתי- מתרַכּך, מתמוסס, מתמסמס, נמס בפה; אז כן בהחלט! היו צריכים להוסיף ליד ההגדרה תמונה של העוגיות הנפלאות הללו שפשוט נמסות בפה. שילוב מנצח של שקדים עם טויסט מפתיע של גרידת תפוז עושה את העבודה. ההכנה מאד פשוטה וקלה, זמן האפייה קצר וכמוהו גם […]

מירב מלמד

05/06/2013


לפני שנתחיל, גשו בבקשה למילון וחפשו את ההגדרה למונח- נימוח.

אני מצאתי- מתרַכּך, מתמוסס, מתמסמס, נמס בפה;

אז כן בהחלט! היו צריכים להוסיף ליד ההגדרה תמונה של העוגיות הנפלאות הללו שפשוט נמסות בפה.

שילוב מנצח של שקדים עם טויסט מפתיע של גרידת תפוז עושה את העבודה.

ההכנה מאד פשוטה וקלה, זמן האפייה קצר וכמוהו גם תוחלת חייהן של הסהרונים האלו שנעלמים מהר מידי. למי בכלל אכפת שהם רק חצי של ירח שלם?

החומרים (בערך 30 עוגיות)

200 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר + 3 כפות סוכר

חלמון

כף תמצית וניל

גרידה מלימון אחד

גרידה מתפוז אחד

1/4 2 כוסות קמח תופח

100 גרם שקדים מולבנים טחונים

אבקת סוכר

י

ההכנה

1. במיקסר עם וו הגיטרה מערבלים- חמאה+אבקת סוכר+ סוכר+גרידת לימון+גרידת תפוז עד לעיסה אחידה

2. מוסיפים את החלמון ותמצית הוניל וממשיכים לערבל

3. בקערה קטנה נפרדת מערבבים את הקמח עם השקדים ומוסיפים גם אותם אל קערת המיקסר- מערבבים רק עד איחוד הבצק

4. מאחדים ביד, עוטפים בניילון נצמד ושולחים למנוחה של שעה במקרר (חשוב להקפיד על קירור במיוחד בקיץ)

5. לאחר קירור הבצק, מוציאים אותו, קורצים ממנו כדורים קטנים ואותם מגלגלים תחילה לצורת ארוכה ואז לצורת פרסה

6. מסדרים במרווחים על גבי תבנית מרודפת בנייר אפייה

7. אופים על 180 מעלות כ- 12 דקות לערך- העוגיות צריכות להישאר לבנות!

8. מצננים, מפזרים מעל אבקת סוכר בנדיבות

9. אוכלים אוכלים אוכלים

י


אהבתם? רוצים להכיר אותי קצת יותר? מזמינה אתכם לקרוא אותי כאן

ואם תרצו גם כאן

לרולדות מגולגלות במגוון מילויים משגעים לחצו כאן

לסלונה אוכל בפייסבוק לחצו כאן