שחר של יום חדש - הבלוג של איילת השחר סגל

מאפינס שקדים עם מייפל הורסים

אתם עומדים להתאהב, מושלם ליד הקפה או התה

איילת השחר סגל

06/01/2019


עוגות קצפת ועוגות עשירות אינן אהובות עלי ועל בני ביתי.

אנחנו אוהבים את העוגות הבחושות והעוגיות למיניהן, שאיתן הקפה או התה פשוט מושלם, קרי עוגת התפוזים עם השקדים הנפלאה הזו :http://saloona.co.il/ayeletsegal/?p=301

 

אז אני תרה אחר רעיונות שיספקו את גחמת "המשהו" המתוק ליד הקפה.

קדרת עוף 20

ביום שישי האחרון הכנתי את המאפינס שקדים הזה, שחוסל במהירות והעמיד אותי שוב ליד קערת המיקסר, אבל הם כל כך קלים, שתוך רבע שעה כבר היו בתנור 12 נוספים.

 

אז מה צריך:

100 גר' שמן קנולה

250 גר' שמנת מתוקה

3 ביצים

175 גר' קמח

מאפינס שקדים 10

1 שקית אבקת אפיה

200 גר' סוכר – (אני חילקתי ל 100 גר' סוכר לבן ו 100 גר' סוכר חום)

מאפינס שקדים 2

100 גר' שקדים מולבנים

200 גר' סירופ מייפל

מנג'טים מספר 4

 

איך :

מחממים תנור ל 175 מעלות ומסדרים את התבנית עם המנג'טים.

 

בקערת מיקסר שמים את כל החומרים, מלבד השקדים וסירופ המייפל ומערבלים למסה אחידה

 

מעברים לכלי מזיגה ומזגים לכל מנג'ט כמעט עד הסוף, משאירים כרבע פנוי.

מצפים את המסה בשקדים מולבנים פרוסים.

מאפינס שקדים 5

מכניסים ל 20 דקות אפיה, לאחר 20 דקות מוציאים ושמים על כל מאפין כף סירופ מייפל ומכניסים לעוד כ – 5 דקות אפיה.

 מאפינס שקדים 7

קל וטעים בטירוף.

 

 מאפינס שקדים 6